A fresh and creamy salad made of zucchini makes a delicious side to all summer barbecue parties. And it's easy to make, which is always a plus! Maybe this is something you could make for Midsummer? What wonderful summer days we have in Amsterdam, in recent days, it has been around +30 degrees and the same beautiful weather seems to continue.
Krämig Zucchinisallad
3 dl zucchini, tärnad
1 msk röd lök, hackad
5 msk kvarg
2 msk majonnäs
2 msk saltgurka, hackad
1 tsk senap
salt
svartpeppar
Stek zucchini och lök snabbt. Låt svalna. Blanda sedan i kvarg, majonnäs, saltgurka och senap. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylskåp innan servering.
Creamy Zucchini Salad
3 dl zucchini, diced
1 tbsp red onion, chopped
5 tbsp quark
2 tbsp mayonnaise
2 tbsp pickles, chopped
1 tsp mustard
salt
6 Comments
Åååh, lyllo er som har sånt väder! Och vilken god sallad. Bra substitut för den som skyr kolhydrater!
ReplyDeleteJa, en lättare version av potatissallad :)
DeleteGott med zucchini:)Vi har också haft över 30 grader, och här blir det ju varmare hela tiden,men jag gillar mera kyligare väder.
ReplyDeleteJa, 30 grader är lite för mycket, hihi.
DeleteKrämig zucchinisallad är ju så gott!
ReplyDeleteHa en fortsatt fin och varm vecka, kramar
Tack detsamma till er, kram!
Delete