I notice that I make pie more often when it is summer. Perhaps because it is good summer food and food that is easy to bring to the beach or the park. A salad with that and you have a perfect lunch :)
Krämig Bönpaj
pajbotten
3 dl fullkornsmjöl
1 dl kvarg
3 msk olja
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
fyllning
1 burk blandade bönor
3/4 dl färskost med smak av vitlök och örter
1 msk röd lök, hackad
persilja
salt
svartpeppar
skivad tomat
riven ost
Blanda alla ingredienser till pajbotten till en deg. Tryck degen i en form, 20 x 20 cm. Förgrädda pajskalet i 175 C i 10 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg på pajbotten och toppa med skivad tomat och riven ost. Grädda pajen i ca 25 minuter.
Creamy Bean Pie
pie crust
3 dl whole grain flour
1 dl kvarg
3 tbsp oil
2 tbsp milk
1/4 tsp salt
filling
1 can of mixed beans
3/4 dl cream cheese with taste of garlic and herbs
1 tbsp red onion, chopped
parsley
salt
black pepper
sliced tomato
4 Comments
Mycket bra strandlunch!
ReplyDeleteJa, eller hur?
DeleteSå intressant med bönor i en paj,det måste vara mycket mättande:)
ReplyDeleteJag tyckte det blev mycket gott och ja, mättande!
Delete