You cannot have too many pie recipes, can you? This pie has a tart filling consisting of quark, lemon zest and berries. A fresh dessert in the summer heat.
Mandel Citron Bärpaj
pajskal
50 g smör, rumsvarmt
75 g mandelmassa, rumsvarmt
1 litet ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
fyllning
1 ägg
0,5 dl kokossocker
100 g kvarg
skal av en halv citron
200 g bär (hallon, blåbär, jordgubbar)
Blanda smör och mandelmassa. Tillsätt ägget, mjöl och bakpulver och blanda till en slät deg. Tryck degen i botten och lite upp på kanterna i en bakform. Ställ i kylen medan du gör fyllningen. Blanda ägg, kokossocker, kvarg, citronskal och bär i en bunke. Häll på pajskalet och grädda i 175 C i ca 35 minuter.
Almond Lemon Berry Pie
pie crust
50 g butter, room temp.
75 g almond paste, room temp.
1 small egg
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
filling
1 egg
0.5 dl coconut sugar
100 g quark
zest of half a lemon
200 g berries (raspberries, blueberries, strawberries)
Mix butter and almond paste. Add the egg, flour and baking powder and mix into a smooth dough. Press the dough into the bottom and slightly on the edges in a baking mold. Put in the fridge while you make the filling. Mix egg, coconut sugar, quark, lemon zest and berries in a bowl. Pour on the pie crust and bake at 175 C for about 35 minutes.
Mix butter and almond paste. Add the egg, flour and baking powder and mix into a smooth dough. Press the dough into the bottom and slightly on the edges in a baking mold. Put in the fridge while you make the filling. Mix egg, coconut sugar, quark, lemon zest and berries in a bowl. Pour on the pie crust and bake at 175 C for about 35 minutes.
4 Comments
Citron, bär och mandel tre av mina favoritingredienser, kan inte bli fel då! Ser superfräsch ut!
ReplyDeleteKram Jenny
Tack Jenny och kram!
DeleteFräscht!
ReplyDeleteJa, mycket fräsch :)
Delete