Ibland  behöver man en snabb lunch/middag och då tycker jag att omelett är enkelt att laga. Nu på senaste tid har jag gjort en omelett på spenat och örter och tycker att det blir så gott. Och för att göra hela maträtten grönare äter jag omeletten med ett knäckebröd med avokado på :)

Sometimes you need a quick lunch/dinner and that's when an omelette is easy to make. Lately I have made an omelette with spinach and peas and it's so delicious. And to make the whole dish greener I eat the omelet with a crispbread topped with avocado :)


Grön Omelett

kokosolja
2 frysta spenatkuber
0,5 dl frysta ärter
2-3 ägg
en skvätt mjölk
salt
svartpeppar

Värm en stekpanna med kokosolja och stek spenat och ärter tills de mjuknat. Vispa ihop äggen med mjölk, salt och svartpeppar. Häll blandningen i stekpannan och stek tills äggen börjar stelna, vänd sedan på omeletten och stek en stund på andra sidan. Servera med t.ex. knäckebröd med avokado på. 



Green Omelette

coconut oil
2 frozen spinach cubes
0.5 dl frozen peas
2-3 eggs
a splash of milk
salt
black pepper

Heat a frying pan with coconut oil and fry spinach and peas until they have softened. Beat the eggs with milk, salt and black pepper. Pour the mixture into the frying pan and fry until the eggs start to solidify, then turn the omelet and cook for a while on the other side. Serve with eg crispbread topped with avocado.