Stone Age Bread is a bread baked on nuts and seeds without yeast or flour. It is a nutritious bread that satiates well. I like to top my bread with peanut butter and sliced banana, but butter and cheese are also good options. The recipe I used comes from here. Instead of 5 eggs, I used four, and I think the bread was a bit too salty, although I like the taste of salt. So I would reduce the amount of salt to 1 3/4 tsp. But that is of course a matter of taste.
Stone Age Bread
1 bread
100 g pumpkin seeds
100 g sunflower seeds
100 g almonds
100 g walnuts
100 g linseed / flaxseeds
100 g sesame seeds
5 eggs
1 dl coconut oil
2 tsp salt
In a large bowl, mix all the ingredients. Use the nuts, grains and seeds as they are, you do not need to chop them. Cut out a sheet of parchment paper so that it just covers the bottom of a normal bread pan. Pour the bread mixture into the pan. Bake the bread at 160 C for about 1 hour. Förvara brödet i kylen.
Stenåldersbröd
1 bröd
100 g pumpafrön
100 g solrosfrön
100 g mandlar
100 g valnötter
100 g linfrö / linfrön
100 g sesamfrön
5 ägg
1 dl kokosnötolja
2 tsk salt
I en stor skål, blanda alla ingredienser. Använd nötter och frön som de är, du behöver inte hacka dem. Skär ut ett ark av bakplåtspapper så att den precis täcker botten av en normal brödform. Häll smeten i brödformen. Baka brödet i 160 C grader i ca 1 timme. Store the bread in the fridge.
I en stor skål, blanda alla ingredienser. Använd nötter och frön som de är, du behöver inte hacka dem. Skär ut ett ark av bakplåtspapper så att den precis täcker botten av en normal brödform. Häll smeten i brödformen. Baka brödet i 160 C grader i ca 1 timme. Store the bread in the fridge.
5 Comments
Det ser både gott och nyttigt ut!
ReplyDeleteJa, precis så :)
DeleteSer så fin ut:) Tycker om bröd med olika frön:)
ReplyDeleteTack! Jag tycker om när bröd har tuggmotstånd.
Deletenike sneakers
ReplyDeletesupreme shirts
hermes birkin
jordan shoes
golden goose
golden goose sneakers
kyrie 6
michael kors
air jordans
supreme clothing
xiaofang20191229