Rolls with carrot are both moist and have a beautiful color. These are the following day as freshly baked, so you don't necessarily have to freeze them immediately. Otherwise my tip is to freeze homemade rolls and thaw when needed to always have fresh bread.
Morotssemlor
13 st
3 dl vatten
1 påse torrjäst
1 tsk salt
2 msk olja
2 morötter, fint rivna
4 dl vetemjöl
2,5 dl rågmjöl
2 dl havregryn
Värm vattnet till 42 C. Blanda i jäst, salt och olja. Ha sedan i morötter, mjöl och havregryn. Knåda till en slät deg som lossnar från bunkens sidor. Låt jäsa i 40 minuter. Knåda degen lätt och använd mjöl för att forma till semlor. Låt semlorna jäsa i 30 minuter och grädda dem i sedan 200 C ugn ca 12 minuter.
Carrot Rolls
13 pcs
3 dl water
1 packet dry yeast
1 tsp salt
2 tbsp oil
2 carrots, finely grated
4 dl flour
2.5 dl rye flour
2 dl rolled oats
Heat the water to 42 C. Add in the yeast, salt and oil. Then add the carrots, flour and oats. Knead to a smooth dough. Let rise in a warm place for 40 minutes. Knead the dough lightly and use flour to shape into rolls. Let the rolls rise for 30 minutes and then bake them in 200 C oven for about 12 minutes.
7 Comments
Yes, homemade bread is the best! Thanks!
ReplyDeleteTack för tipset!
ReplyDeleteVarsågod :)
DeleteMorötter är ju så gott att ha i bakningen, både saftigt och sött.
ReplyDeleteEn fin lördag till dej,
kramar
Ja, det blir så gott och saftigt. Kram!
DeleteVilken fin färg de har. Ha en härlig veckoslut :)
ReplyDeleteTack detsamma Jael!
Delete