A good soup in all its simplicity. And the best part is that you can use the vegetables and spices you have at home. It will be good no matter :) Serve with bread or crispbread.
Lins-Spenatsoppa
1 lök, hackad
1 morot, riven
2,5 dl röda linser
2 dl tomatkross
8 dl vegetarisk buljong
4 kuber fryst spenat
salt
peppar
senap
I en kastrull stek lök och morot i olja några minuter. Tillsätt linser, tomatkross och buljong och låt koka i 20 minuter. Blanda sedan i fryst spenat och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och senap.
Lentil Spinach Soup
1 onion, chopped
1 carrot, grated
2.5 dl red lentils
2 dl crushed tomatoes
8 dl vegetarian broth
4 cubes frozen spinach
salt
pepper
4 Comments
Vilken härlig soppa! Ha en fin söndag!
ReplyDeleteTack detsamma Erika!
DeleteNu när jag är förkyld skulle sin soppa smaka så bra:)
ReplyDeleteKrya på dig!
Delete