Fastlagstisdagen närmar sig och många av er har säkert ätit en eller annan fastlagsbulla. Har du inte tid att baka bullor kan du istället baka muffins, som också blir riktigt goda och smakar som fastlagsbullor. Mandelmassan gör jag själv, men du kan använda färdig om du vill. 

Shrove Tuesday is approaching and many of you have probably eaten one or two Shrove buns already. If you don't have time to bake buns you can instead bake muffins, which also are really good and tastes like Shrove buns. I make my own almond paste, but you can use store bought if you want.


Fastlagsbullamuffins
6 st små

1 ägg
2,5 msk kokossocker
2,5 msk steviasocker, Good Good Via Health
25 g smör, smält
0,5 dl mandelmjölk
3/4 dl vetemjöl
3 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

mandelmassa:
mandelmjöl
vatten
mandelessens
steviadroppar, Good Good Via Health

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt smör och resterande ingredienser. Häll smeten i små muffinsformar. Grädda i 175 C i ca 12-15 minuter. Låt svalna. 

Blanda mandelmjöl med vatten, mandelessens och steviadroppar till en mjuk smet. 

Skär av toppen på muffinsen och gröp ur de en aning. Fyll hålet med mandelmassa och toppa med vispad grädde. Lägg på locket och strö på florsocker. 


Shrove Tuesday Muffins
6 small

1 egg
2.5 tbsp coconut sugar
2.5 tbsp stevia sugar, Good Good Via Health
25 g butter, melted
0.5 dl almond milk
3/4 dl flour
3 tbsp almond flour
1 tsp baking powder
1 tsp cardamom

almond paste:
almond flour
water
almond essence
stevia drops, Good Good Via Health

Whisk the eggs and sugar until fluffy. Add the butter and remaining ingredients. Pour the batter into small muffin cups. Bake at 175 C for about 12-15 minutes. Let cool.

Mix the almond flour with water, almond essence and stevia drops to a smooth batter.

Cut the top (lid) of the muffins and scoop out some cake. Fill the hole with almond paste and top with whipped cream. Put on the lid and sprinkle with powdered sugar.