Minns ni espressokakan jag bakade? Den blev genast en favorit. Nu har jag fått en till :) Jordnötssmörkaka! Gillar du som jag jordnötssmör då är det här kakan för dig. Jag t.o.m fyllde kakan med jordnötssmörklickar. Kakan får, som med espressokakan, en god smak med just den perfekta smaken av jordnötssmör. Om du skall baka idag, tycker jag att du skall baka denna. Gillar du inte jordnötssmör, testa mandelsmör istället!

Do you remember the espresso bundt cake I baked? It immediately became a favorite. Now I've got another :) Peanut butter bundt cake! If you like peanut butter then this is the cake for you. I even filled the cake with peanut butter dollops. The cake has, as the espresso cake, a good flavor with just the perfect taste of peanut butter. If you're going to bake today, I think you should bake this yummy cake. If you don't like peanut butter, try almond butter instead!


Jordnötssmörkaka

80 g smör, mjukt
1,5 dl kokossocker
1 stort ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk + 1 msk jordnötssmör
2 msk grädde

Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda i mjöl, bakpulver, 2 msk jordnötssmör och grädde. Häll hälften av smeten i en smord och mjölad bakform. Lägg på klickar av jordnötssmör. Lägg på resterande smet. Grädda i 175 C grader i ca 25 minuter. Låt svalna. Dekorera med t.ex jordnötssmör och hackade jordnötter.



Peanut Butter Bundt Cake

80 g butter, softened
1.5 dl coconut sugar
1 large egg
1 dl flour
1 dl almond flour
1 tsp baking powder
2 tbsp + 1 tbsp peanut butter
2 tbsp cream

Beat butter and sugar until fluffy. Add the egg and whisk a little more. Mix in flour, baking powder, 2 tablespoons of peanut butter and cream. Pour half of the batter into a greased and floured baking pan. Put dollops of peanut butter on the batter and top with the remaining batter. Bake at 175 degrees C for about 25 minutes. Let cool. Decorate with eg peanut butter and chopped peanuts.