Do you already know what Christmas candy you are going to make? Here is a recipe for gingerbread balls with chocolate that are simple to make. Do you make a variety of candies for Christmas and do you have favorites that you have to have on your Christmas table? Please share with me and my readers. I want to wish you all a happy third Sunday of advent.
Gingerbread Balls
16 pcs
15 pcs (120 g) lotus cookies or gingerbread
50 g cream cheese
melted dark chocolate
crumbled lotus cookies, optional
Place cookies in a food processor and blend to a sand consistency. Add the cream cheese and stir with a spoon. Place in the refrigerator for 30 minutes. Shape the dough into balls. Put them in the refrigerator while you melt the chocolate. Dip the balls into the melted chocolate and put them on a parchment paper. Top with crumbled lotus cookies. Store the cookie balls in the refrigerator.
Pepparkaksbollar
16 st
15 st (120 g) lotuskex eller pepparkakor
50 g färskost
smält mörk choklad
smulade lotuskex, valfritt
Placera kexen i en matberedare och blanda till sand konsistens. Blanda i färskost och rör om med en sked. Forma degen till bollar. Lägg dem i kylskåpet medan du smälter chokladen. Doppa bollarna i den smälta chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Toppa med smulade lotuskex. Förvara kexbollarna i kylskåp.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinimMT2yiH9pthBWpF3Y9TQfZL7iO8GQg7pXn2p5eYCW-zvMSkugrpCjj4Zg8CS1KAmAqM7URxaXaKM9PjICCaw2QiYPao69H3pnAsnD8M5R2TLHaGTLr7CGQLCwxUfoD30uUsgCFWyYU/s640/IMG_5800+2.jpg)
Placera kexen i en matberedare och blanda till sand konsistens. Blanda i färskost och rör om med en sked. Forma degen till bollar. Lägg dem i kylskåpet medan du smälter chokladen. Doppa bollarna i den smälta chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Toppa med smulade lotuskex. Förvara kexbollarna i kylskåp.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinimMT2yiH9pthBWpF3Y9TQfZL7iO8GQg7pXn2p5eYCW-zvMSkugrpCjj4Zg8CS1KAmAqM7URxaXaKM9PjICCaw2QiYPao69H3pnAsnD8M5R2TLHaGTLr7CGQLCwxUfoD30uUsgCFWyYU/s640/IMG_5800+2.jpg)
4 Comments
Älskar din blogg!!
ReplyDeleteNu blev jag sugen på att göra den där omeletten i förra inlägget, lät supergott med Gruyereosten! Här blir det varma lunchmackor med Gruyere idag, som paus i julbaket!
Kram Jenny
Tack snälla du, vad glad du gör mig! Varm kram!!
DeleteMen så smidigt, enkelt och framför allt gott godis du tipsar om. Känns som det skulle passa riktigt bra till glögg!
ReplyDeleteVi är inte så aktiva på julgodisfronten, men en sort har vi i tankarna sen återstår det att se om det blir gjort eller inte:)
Kram på dej!
Det här är ett väldigt enkelt recept och de är försvinnande goda :) Kram!
Delete