En sås som nästan påminner om falafel i smaken, då den innehåller både kikärtor och en krydda med bl.a spiskummin, chili och vitlök i. Jag serverade såsen med pasta.

A sauce that almost resembles falafel to taste, because it contains both chickpeas and a seasoning with cumin, chilli and garlic. I served the sauce with pasta.



Tomat Kikärtspastasås

400 g krossade tomater
1 burk kikärtor
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk kokossocker
salt
svartpeppar 
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde eller kokosmjölk

Mixa tomaterna och kikärtorna med en stavmixer. Stek lök och vitlök i kokosolja i en kastrull några minuter. Tillsätt tomat-kikärtsblandningen, kokossocker, kryddor och grädde. Låt sjuda i 20 minuter. Servera med pasta.



Tomato Chickpea Pasta Sauce

400 g crushed tomatoes
1 can of chickpeas, drained and rinsed
1 red onion, chopped
1 clove garlic, chopped
1 tsp coconut sugar
salt
black pepper
1 dl plantbased cooking cream or coconut milk

Mix the tomatoes and chickpeas with a hand blender. Fry the onion and garlic in coconut oil in a pan a few minutes. Add the tomato-chickpea mixture coconut sugar, spices and cream. Simmer for 20 minutes. Serve with pasta.