Varm ugnsbakad gröt är gott att njuta av då vädret utanför är kallt och blåsigt. Gröten passar lika bra till frukost som till kvällsmål. Blir det över kan man förvara gröten i kylskåp och värma upp i mikron senare. 

Warming baked oatmeal is yummy to enjoy when the weather outside is cold and windy. The porridge is equally suitable for breakfast and evening snack. If you have left-overs, store the oatmeal in the fridge and heat up in the microwave later.


Baked Oatmeal with Blueberries and Banana
2 servings

2.5 dl rolled oats 
1 tbsp chia seeds
0.5 tbsp Love Arctic ground flaxseed & sea buckthorn
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 tsp cinnamon 
2.5 dl almond milk
1 tbsp fiber syrup gold
1 dl blueberries, frozen
0.5 banana, sliced

Preheat oven to 175 C degrees. Grease an ovenproof dish with coconut oil. In a bowl, mix oats, chia seeds, baking powder, salt, and cinnamon. Add the milk, syrup, banana and blueberries. Pour the mixture into the ovenproof dish and bake for 30 minutes or until golden brown. 



Ugnsbakad Gröt med Blåbär och Banan
2 portioner

2,5 dl havregryn
1 msk chiafrön
0.5 msk Love Arctic mald linfrö & havtorn
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk kanel
2,5 dl mandelmjölk 
1 msk fibersirap gold
1 dl blåbär, frysta
0,5 banan, skivad

Värm ugnen till 175 C grader. Smörj en ugnsfast form med kokosolja. I en skål, blanda havregryn, chia, bakpulver, salt och kanel. Tillsätt mjölk, sirap, banan och blåbär. Häll blandningen i formen och grädda i 30 minuter eller tills gyllenbrun.