Första gången jag åt Bircher müsli var på hotell många, många år sedan och jag tyckte genast om det. Jag har sedan dess gjort nu och då olika versioner av den och man kan använda sig av sina favoritingredienser och smaker. I Singapore åt jag ibland Bircher müsli från Swiss Bakery som innehöll äpple, päron, vinbär och björnbär. Mycket god! Dagens Bircher müsli innehåller bl.a. chia, proteinpulver, äpple och kanel, men chia och proteinpulver är inget man behöver ha i sin müsli. Har du recept på Bircher müsli du vill dela med dig av?

The first time I ate Bircher muesli was at a hotel many, many years ago and I immediately liked it. I have since made every now and then different versions of it, and you can use your favorite ingredients and flavors. In Singapore, I sometimes bought Bircher muesli from Swiss Bakery which contained apple, pear, currants and blackberries. Very good! In todays Bircher muesli I have chia, protein powder, apple and cinnamon, but chia and protein powder is not something you need to add in your muesli. Do you have a recipe for Bircher muesli to share?


Apple Cinnamon Bircher Muesli

1 dl old-fashioned oats 
1 3/4 dl unsweetened almond milk 
1 small apple, grated
2 tbsp soy yogurt
1 tbsp chia seeds
1 tbsp hemp-vanilla protein powder
1 tsp pumpkin seeds
0.5 tsp cinnamon

Stir together all the ingredients in a bowl. Refrigerate overnight. Top with diced apple and cinnamon. 



Äpple Kanel Birchermüsli

1 dl gammeldags-havregryn
1 3/4 dl osötad mandelmjölk 
1 litet äpple, rivet
2 msk soja yoghurt
1 msk chiafrön
1 msk hampa-vaniljproteinpulver 
1 tsk pumpafrön
0,5 tsk kanel

Rör ihop alla ingredienser i en skål. Ställ i kylskåpet över natten. Toppa med tärnat äpple och kanel.