Jag fyllde tortillan med grillade grönsaker, körsbärstomater, sallad från min egen odling :) och majonnäs gjord på aquafaba (vätskan från en burk av bönor). Och recept på den får du här idag. Jag önskar dig en skön fredag och helg.
I like stuffed bread and tortillas a lot and the more filling the better, ha ha. Almost so that it's difficult to eat without spilling. When I buy peanut butter, which I usually do online, I saw that the store had tortilla which was rich in protein and had lower carbohydrate content than regular tortillas. I bought tortilla flavored with Italian herbs and they are very good. The brand of the bread is Flatout and they come in different flavors.
I filled the tortilla with grilled vegetables, cherry tomatoes, lettuce from my own little garden :) and mayonnaise made from aquafaba (liquid from a can of beans). I'm sharing the recipe with you today. Have a great day and weekend!
Vegan Homemade Mayo (using aquafaba)
inspiration from here
3 tbsp aquafaba (chickpea or bean brine)
1 tbsp fresh lemon juice
1 tsp apple cider vinegar
1 tsp fiber syrup
1/2 to 3/4 tsp fine sea salt, to taste
0.5-1 tsp mustard
190 ml-250 ml oil
Add the aquafaba, lemon, vinegar, syrup, salt, and mustard into a tall container. With an immersion blender, blend to combine. While blending, slowly stream in the oil (a tablespoon or two at a time) until it thickens into a white, creamy mayo. Store leftovers in an airtight container or jar in the fridge for up to 2 weeks.
Vegan Mayo (med aquafaba)
inspiration härifrån
3 msk aquafaba (vätskan från en burk kikärtor eller bönor)
1 msk färsk citronsaft
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk fibersirap
1/2-/4 tsk fint havssalt, efter smak
0,5-1 tsk senap
190 ml-250 ml olja
Lägg aquafaba, citron, vinäger, sirap, salt och senap i ett hög behållare. Blanda med en stavmixer. Medan du mixar blandningen, häll sakta i oljan (en matsked eller två åt gången) tills den tjocknar till en vit, krämig majonnäs. Förvara majonnäsen i en lufttät behållare eller burk i kylen i upp till två veckor.
0 Comments