Om det är något som jag vill baka under sommaren så är det rabarberpaj. Rabarber och sommar hör liksom ihop. Jag har flera recept med rabarber här på bloggen, men alltid finns det rum för ett till :) Pajen är glutenfri och sockerfri och jag använde även lite proteinpulver i degen, men den kan man utesluta om man vill.   

Det här är mitt bidrag till månadens gröna hos Annie/Vegokäk.

If there is something that I want to bake in the summer it's rhubarb pie. I have several recipes with Rhubarb here on the blog, but there is always room for one more :) The pie is gluten-free and sugar-free and I even used some protein powder in the dough, but it can be omitted if desired.

This recipe is my contribution to this month's green at Annie/Vegokäk.


Rabarberpaj

3/4 dl Sukrin gold
3/4 dl havregryn
0,5 dl mandelmjöl 
1/4 dl hampa-vanilj proteinpulver, Fitnessguru
0,5 tsk bakpulver
1,5 msk kokosolja, mjuk
1 msk vitafibersirap


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda sötningsmedel, havregryn, mandelmjöl, proteinpulver och bakpulver i en skål. Tillsätt olja och sirap och rör om. Tryck 3/4 av degen i botten av 3 (á 7cm) silikonformar. Toppa med kompott och smula den återstående degen ovanpå. Grädda i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.


Rhubarb Pie

3/4 dl sukrin gold
3/4 dl oats
0.5 dl almond flour
1/4 dl hemp vanilla protein powder, Fitnessguru
0.5 tsp baking powder
1.5 tbsp coconut oil, soft
1 tbsp vitafiber syrup


Pre-heat the oven to 175 C degrees. Stir sweetener, oats, almond flour, protein powder and baking powder in a bowl. Add the oil and syrup and stir to combine. Press 3/4 of the dough in the bottom of 3 (á 7cm) silicon molds. Top with compote and  crumble the remaining dough on top. Bake in the oven for about 12 minutes. Let cool.