Det här är mitt bidrag till månadens gröna hos Annie/Vegokäk.
If there is something that I want to bake in the summer it's rhubarb pie. I have several recipes with Rhubarb here on the blog, but there is always room for one more :) The pie is gluten-free and sugar-free and I even used some protein powder in the dough, but it can be omitted if desired.
This recipe is my contribution to this month's green at Annie/Vegokäk.
Rabarberpaj
3/4 dl Sukrin gold
3/4 dl havregryn
0,5 dl mandelmjöl
1/4 dl hampa-vanilj proteinpulver, Fitnessguru
0,5 tsk bakpulver
1,5 msk kokosolja, mjuk
1 msk vitafibersirap
Värm ugnen till 175 C grader. Blanda sötningsmedel, havregryn, mandelmjöl, proteinpulver och bakpulver i en skål. Tillsätt olja och sirap och rör om. Tryck 3/4 av degen i botten av 3 (á 7cm) silikonformar. Toppa med kompott och smula den återstående degen ovanpå. Grädda i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.
Rhubarb Pie
3/4 dl sukrin gold
3/4 dl oats
0.5 dl almond flour
1/4 dl hemp vanilla protein powder, Fitnessguru
0.5 tsp baking powder
1.5 tbsp coconut oil, soft
1 tbsp vitafiber syrup
Pre-heat the oven to 175 C degrees. Stir sweetener, oats, almond flour, protein powder and baking powder in a bowl. Add the oil and syrup and stir to combine. Press 3/4 of the dough in the bottom of 3 (á 7cm) silicon molds. Top with compote and crumble the remaining dough on top. Bake in the oven for about 12 minutes. Let cool.
4 Comments
Så gott,älskar rabarber:)
ReplyDeleteJa, det gör jag också.
DeleteNej, rabarber och rabarberrecept kan vi aldrig få för mycket av! Så gott:)
ReplyDeleteKramar till dej
Ja, visst är det så gott. Kram
Delete