Mums! Ja, med det ordet börjar jag dagens inlägg, för den här maträtten blev verkligen god. Jag har aldrig varit så förtjust i hamburgerbröd, så varför inte använda sötpotatisskivor som brödet till dina burgare. Gott och mera mättande än ett ljust och luftigt bröd. Jag fyllde "bröden" med grönsaksbiffar, färsk babyspenat, skivad röd lök, tomat och hummus. 

Yum! Yes, with that word, I start today's post, for this dish was really good. I have never been fond of hamburger buns, so why not use sweet potato slices as the bread for your burger. Delicious and more filling than a light and airy white bread. I filled the "buns" with veggie patties, fresh baby spinach, sliced red onion, tomato and hummus.


Veggie Burger with Sweet Potato Buns

veggie patty
sweet potato
oil
salt

Wash the sweet potato and slice it into thick slices to make "buns". Brush the slices with oil and sprinkle with salt. Bake them in the oven for about 25 minutes. 



Grönsaksburgare med Sötpotatis som bröd

grönsaksbiff
sötpotatis
olja
salt

Tvätta sötpotatisen och skär den i tjocka skivor för att göra "bröden". Pensla skivorna med olja och strö över salt. Grädda dem i ugnen i ca 25 minuter.