Blomkål är en fin grönsak som går att använda på många olika vis. Blomkålsrisotto är en favorit, så även pizzabotten på blomkål, recept här och här och nu gjorde jag små biffar på blomkål. Mycket goda och ett tips är att smaka av innan du blandar i ägget, så du kan justera kryddningen om så behövs. 

Cauliflower is a great vegetable that can be used in many different ways. Cauliflower risotto is a favorite, so even pizza crust made of cauliflower, recipe here and here and now I made small patties of cauliflower. Very yummy and a tip is to taste the mixture before you mix in the egg, so you can adjust the seasoning if necessary.



Cauliflower Patties 
12 pcs

5 dl cauliflower rice
0.5-1 dl parmesan cheese, grated
2 tbsp coconut flour
0.5 tbsp fiber husks
1 egg
1/4-0.5 tsp salt
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp paprika
pinch of black pepper

Stir together all the ingredients in a bowl. Heat a skillet with coconut oil / butter and form the batter into balls/small patties and fry on both sides about 4 minutes or until they are golden brown. 


Blomkålsbollar
12 st

5 dl blomkålsris
0,5-1 dl parmesanost, riven
2 msk kokosmjöl
0,5 msk fiberhusk
1 ägg
1/4-0,5 tsk salt
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk paprika
nypa svartpeppar

Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Värm en stekpanna med kokosolja / smör och forma smeten till bollar / små biffar och stek på båda sidor ca 4 minuter eller tills de är gyllenbruna.