Mandel och bär är en smakkombination jag tycker mycket om. De här muffinsarna är sockerfria då jag använt erytritol och stevia som sötningsmedel och dessutom är de glutenfria. 

Almonds and berries is a flavor combination I like very much. These muffins are sugar-free, since I used erythritol and stevia as a sweetener and moreover, they are gluten-free.


Almond Berry Muffins

40 g butter, softened
0.5 dl erythritol 
1 egg
1.5 dl almond flour
0.5 tsp baking powder
10 drops stevia vanilla or 0.5 tsp vanilla extract
1/4 tsp almond essence
1 dl berries

Preheat the oven to 175 C degrees. In a bowl stir together butter and erytritol. Add the egg and stir for 30 seconds. Add the rest of the ingredients and mix until smooth.

Pour batter into 3 silicon molds (7cm) or muffins cups. Bake for about 15-20 minutes. Remove from the oven and let cool. 


Mandel-Bärmuffins

40 g smör, mjukt
0,5 dl erytritol
1 ägg
1,5 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
10 droppar vanilj Stevia eller 0,5 tsk vaniljextrakt
1/4 tsk mandelessens
1 dl bär

Värm ugnen till 175 C grader. I en skål rör ihop smör och erytritol. Tillsätt ägg och rör om under 30 sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda tills slät.

Häll smeten i tre silikonformar (7cm) eller muffinsformar. Grädda i ca 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.