These pepparkakssnittar I baked with my sister when we were in Finland at Christmas. They become deliciously chewy and tasty. If you do not want to use gingerbread spice, you can omit it or use any other spice instead.
Pepparkakssnittar
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bakpulver
2 msk mörk sirap
Sätt ugnen på 175 C grader. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till en massa. Blanda ihop vetemjöl, pepparkakskrydda och bakpulver och rör ner det ihop med sirapen i smörblandningen. Blanda ihop allt till en deg.
Dela degen i två bitar och rulla dem till längder, 30 cm. Lämna utrymme mellan längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. Grädda dem mitt i ugnen i 12–15 min. Snitta längderna i sneda bitar när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna på plåten.
Gingerbread Cuts
100 g butter, unsalted
1 dl granulated sugar
1 tsp vanilla
2.5 dl flour
2.5 tsp gingerbread spice
0.5 tsp baking powder
2 tbsp dark syrup
Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together butter, sugar and vanilla sugar to a pulp. Mix together flour, gingerbread spice and baking powder and stir it together with syrup into the butter mixture. Mix everything together into a dough.
Divide the dough into two pieces and roll them into lengths of 30 cm. Leave space between the lengths on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten them slightly. Bake them in the oven for 12-15 minutes. Cut the lengths into pieces when they come out of the oven. Let them cool on the baking sheet.
0 Comments