Now when it's already February, many of you may have finished your sugar-free January? Then you might want to try these little toffee candies? I made them for Christmas, but they can be made all year round.
Kolagodis
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
ca 100 g smält choklad
havssalt
Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och sirap i en
kastrull. Sänk värmen och låt sjuda till 125 grader. Använd gärna en
sockertermometer. När smeten nått 125 grader ta bort kastrullen från plattan
och rör ner smöret tills det är helt smält och har blandats med kolan. Häll
smeten i silikonformar eller i en bakplåtspappersklädd form ca 20 x 20 cm. Låt
svalna. Smält chokladen och doppa kolan i den. Toppa med havssalt. Ställ i kylskåp för att stelna.
Toffee
1.5 dl whipping cream
1.5 dl sugar
1.5 dl light syrup
1 tsp vanilla
50 g butter
about 100 g melted chocolate
sea salt
Boil the cream, sugar, vanilla sugar and syrup in a
saucepan. Reduce the heat and let simmer to 125 degrees C. Use a sugar
thermometer. When the batter reaches 125 degrees, remove the pan from the heat
and stir in the butter until it is completely melted and mixed with the toffee.
Pour the batter into silicone molds or in a baking dish lined with parchment
paper about 20 x 20 cm. Allow to cool. Melt the chocolate and dip the toffee in
it. T0p with sea salt. Place in the refrigerator to harden.
3 Comments
Mums verkar gott :) förstår att du saknar ditt gamla jobb Ibland, barn är underbara! ha en fin dag! Kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Varm kram!
DeleteSmaskigt!
ReplyDelete