One of my favorite flavor combo is almonds and raspberries. Other flavor combinations that I like are chocolate-raspberry, chocolate-licorice, blueberry-cardamom, peanut butter-chocolate. What are your favorites?
Mazarin Cake with Raspberry
100 g butter, unsalted
1 dl powdered sugar
1 egg
1 dl flour
50 g almond flour
0.5 dl milk
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla
0.5 tsp almond essence
raspberry jam
glaze:
20 g butter
2 dl powdered sugar
0.5 tsp vanilla
0.5 tbsp water / coffee / orange juice
Preheat the oven to 175 degrees C. Mix butter and sugar in a
bowl with a spoon. Add the egg and stir. Add the remaining ingredients and mix
to a smooth batter. Pour the batter into a greased baking pan and top with dollops of raspberry jam.
Bake for about 15 minutes.
Melt the butter for the icing. Stir in powdered sugar,
vanilla and liquid. Spread over the cake.
Mazarinkaka med hallon
100 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
50 g mandelmjöl
0,5 dl mjölk
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vanilj
0,5 tsk mandelessens
hallonsylt
glasyr:
20 g smör
2 dl florsocker
0,5 tsk vanilj
0,5 msk vatten/kaffe/apelsinjuice
Värm ugnen till 175 grader C. Blanda smör och socker i en
skål med en sked. Tillsätt ägg och rör runt. Ha i resterande ingredienser och
blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord bakform och toppa med klickar av hallonsylt.
Grädda i ca 15 minuter.
Smält smöret till glasyren. Rör i florsocker, vanilj och
vätska. Bred över den halvvarma kakan.
8 Comments
Den där kan bara inte vara dålig!
ReplyDeleteHaha! Den var mycket god ;)
DeleteHärlig kombo hallon och mandel! De gillar jag! Kram och trevlig helg!
ReplyDeleteJa, visst är det. Kram!
DeleteSå härligt gott:) Mazarin är så gott:)
ReplyDeleteJa, det tycker jag också :)
DeleteDenne må testes! ��
ReplyDeleteTack, hoppas du tycker om den!
Delete