Kvarg är något som inte säljs överallt i Singapore. Eller skall jag säga att man har tur om man hittar det i någon affär. En affär som nästan alltid har är German Market Place. De säljer tyska och holländska produkter, men förstås är priset ganska högt då de importeras från Europa. Dagens kaka innehåller just kvarg. Gillar du kvarg och hur använder du det?

Quark is something that is not sold everywhere in Singapore. Or should I say that you are lucky if you can find it in any store. A store that almost always has it is German Market Place. They sell German and Dutch products, but of course the price is quite high when they are imported from Europe. Today's cake contains quark. Do you like quark and how do you use it?


Blåbär-kvargsmulkaka

4 dl fullkornsvetemjöl
2 dl kokossocker
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g smör, mjukt
100 g kvarg
1 ägg

fyllning
200 g kvarg
1 dl kokossocker
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl blåbär
1 msk citronjuice
0,5 msk citronskal

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt sedan det mjuka smöret och blanda. Ta 1/3 av degen åt sidan till smulet som kommer ovanpå kakan. Tillsätt i resten av degen kvarg och ägg. Blanda. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll över kakbottnet. Strö på smulet. Grädda i 180 C grader ca 40 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet.


Blueberry-Quark Crumb Cake

4 dl wholewheat flour
2 dl coconut sugar
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
125 g butter, soft
100 g quark
1 small egg

filling
200 g quark
1 dl coconut sugar
1 egg
0,5 tsp vanilla sugar
1,5 dl blueberries
1 tbsp lemon juice
0,5 tbsp lemon zest

Mix the dry ingredients and then add the soft butter and mix. Take 1/3 of the dough aside for the crumb that comes on top of the cake. To the remaining batter add quark and egg. Mix. Spread the batter in a baking pan lined with Parchment paper. Stir together the ingredients for the filling and pour over the base. Sprinkle the crumb on top. Bake at 180 C degrees for about 40 minutes. Let cool and put in the fridge.