Mmm, jordnötssmör och choklad på ett havre-kakaobotten. Ja, det här är inte fy skam. Kanske något att servera till eftermiddagsteet eller -kaffet? Dessa tar dessutom inte länge att laga och ingen ugn behövs. Så nästa gång du får överraskningsbesök kan du göra dessa på nolltid.

Mmm, peanut butter and chocolate on a oat-cocoa base. Yes, this is so good. Perhaps something to serve with your afternoon tea or coffee? These also takes no time to make and no oven is needed. So next time you get a surprise visit you make these in no time. 


Chocolate Peanut Butter Bites
approx. 15 small bites

2 tbsp coconut oil
1,5-2 dl rolled oats (2/3 cup – 3/4 cup + 1 tbsp)
0,5 dl date syrup or other liquid sweetener (1/4 cup)
0,5 dl peanut butter (1/4 cup)
2 tbsp cacao powder
pinch of salt
vanilla, optional

topping
peanut butter
dark chocolate, melted or make your own raw chocolate (cocoa, coconut oil and date syrup/maple syrup)

Mix all ingredients in a bowl. Fill silicon molds with the mixture and top with peanut butter. Refrigerate for about 15 minutes. Top with chocolate and refrigerate until the chocolate has set.
  

Choklad-Jordnötssmörbitar
ca 15 st

2 msk kokosolja
1,5-2 dl havregryn
0,5 dl dadelsirap eller annat flytande sötningsmedel
0,5 dl jordnötssmör
2 msk kakaopulver
nypa salt
vanilj, valbart

topping
jordnötssmör
mörk choklad, smält eller gör egen raw choklad (kakao, kokosolja och dadelsirap/lönnsirap)

Blanda alla ingredienser i en skål. Fyll silikonformar med blandningen och toppa med jordnötssmör. Ställ i kylskåp för ca 15 minuter. Toppa med choklad och ställ i kylskåp tills chokladen stelnat.