Tunnbröd är något jag gärna äter med soppa och de här bröden är enkla och snabba att svänga ihop då de inte innehåller jäst. Jag föredrar bröd med jäst eller surdeg, men om jag vill ha bröd snabbt är dessa ett bra alternativ. Har man kvar av dem till följande dag, kan man värma dem i ugnen eller mikrovågsugnen för att få den där nybakade smaken :) 

Jag köper sällan bröd i Singapore, eller det enda brödet jag köper här är Fazers ekologiska råghalvor, för de flesta bröd här är av den vita, luftiga sorten som jag inte alls gillar. Jag vill ha bröd med tuggmotstånd och inte bröd som känns att man äter luft. 

Flatbread is something I love to eat with soup and these breads are simple and quick to swing together as they do not contain yeast. I prefer bread with yeast or leaven, but if I want bread quickly these are a good option. If you have left-overs to the next day, you can warm them in the oven or microwave oven to get that freshly baked taste :)

I rarely buy bread in Singapore, or the only bread I buy here is Fazer's ecological rye bread, for most bread here are of the white, airy variety that I do not like. I want bread that is chewy and not bread that feels that you eat air.



Carrot Flatbread
7 pcs

1 large carrot, grated finely
4.5 dl wholemeal flour (a little less than 2 cups)
3/4 tsp baking powder
2.5 dl almond milk (1 cup)
1.5 tbsp oil
0.5 tbsp date syrup
1 tsp salt

Mix all the ingredients in a bowl with a spoon until smooth. Put mounds of batter on a baking sheet lined with parchment paper and flatten them with wet hands. Bake at 225 C for about 12 minutes. Serve warm.


Morotstunnbröd
7 st

1 stor morot, riven fint
4,5 dl fullkornsmjöl
3/4 tsk bakpulver
2,5 dl mandelmjölk
1,5 msk olja
0,5 msk dadelsirap
1 tsk salt

Blanda alla ingredienser i en skål med en sked tills slät. Sätt högar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem med våta händer. Grädda i 225 C i ca 12 minuter. Servera bröden varma.