Jag köper sällan bröd i Singapore, eller det enda brödet jag köper här är Fazers ekologiska råghalvor, för de flesta bröd här är av den vita, luftiga sorten som jag inte alls gillar. Jag vill ha bröd med tuggmotstånd och inte bröd som känns att man äter luft.
Flatbread is something I love to eat with soup and these breads are simple and quick to swing together as they do not contain yeast. I prefer bread with yeast or leaven, but if I want bread quickly these are a good option. If you have left-overs to the next day, you can warm them in the oven or microwave oven to get that freshly baked taste :)
I rarely buy bread in Singapore, or the only bread I buy here is Fazer's ecological rye bread, for most bread here are of the white, airy variety that I do not like. I want bread that is chewy and not bread that feels that you eat air.
Carrot Flatbread
7 pcs
1 large carrot, grated finely
4.5 dl wholemeal flour (a little less than 2 cups)
3/4 tsp baking powder
2.5 dl almond milk (1 cup)
1.5 tbsp oil
0.5 tbsp date syrup
1 tsp salt
Mix all the ingredients in a bowl with a spoon until smooth.
Put mounds of batter on a baking sheet lined with parchment paper and flatten
them with wet hands. Bake at 225 C for about 12 minutes. Serve warm.
Morotstunnbröd
7 st
1 stor morot, riven fint
4,5 dl fullkornsmjöl
3/4 tsk bakpulver
2,5 dl mandelmjölk
1,5 msk olja
0,5 msk dadelsirap
1 tsk salt
Blanda alla ingredienser i en skål med en sked tills slät.
Sätt högar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem
med våta händer. Grädda i 225 C i ca 12 minuter. Servera bröden varma.
8 Comments
Låter jättegot! Har faktiskt fått beställning av dottern att baka bröd med morötter i: :)
ReplyDeleteKram
//Lana
Tack Lana! Kanske de här kan vara till inspiration :) Kram!
DeleteHärligt bröd! Kommer ihåg när jag var i Filippinerna. Omöjligt att få tag på hälsosamt bröd!
ReplyDeleteTack Marja! Ja, det är inte så lätt :)
DeleteYummie så gott! kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia, kram!
DeleteBakade dem idag till lunch. Fick modifiera lite utifrån vad jag hade i skafferiet men det blev riktigt gott ändå (passade på att lägga i lite ingefära). Tack för inspirationen :)
ReplyDeleteVad roligt Matilda, tusen tack!
Delete