You get a lot of pulp when making juice. One tip is to use the pulp to make crackers. Delicious, simple and on, you do not have to throw anything away.
Carrot Pulp Crackers
4 dl carrot pulp (1 2/3 cup)
2 dl ground flaxseed (3/4 cup + 1 tbsp)
2 tbsp chia seeds
0,5 dl pumpkin seeds (1/4 cup)
0,5 dl sunflower seeds (1/4 cup)
0,5-1 tsp salt
1-1,5 dl water
Preheat the oven to 150 C. Put all the ingredients, except
for water, in a bowl and mix. Add a little water at a time until the mixture
becomes batter-like. Allow the mixture to sit for 5-10 minutes. Spread the
mixture on a baking sheet lined with parchment paper. Score the bread with a
knife and bake in the oven for about 60-70 minutes.
Morotsknäcke av pulpa
4 dl morotspulpa
2 dl malda linfrön
2 msk chiafrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5-1 tsk salt
1-1,5 dl vatten
Sätt ugnen på 150 C. Lägg alla ingredienserna, förutom
vatten, i en skål och blanda. Tillsätt lite vatten i taget tills blandningen
blir smetliknande. Låt blandningen stå 5-10 minuter. Bred ut blandningen på en
plåt klädd med bakplåtspapper. Skär i rutor med en kniv och grädda i ugnen i ca
60-70 minuter.
8 Comments
Vilket bra tips! Brödet ser ju jättefint ut. Ha en härlig helg! Kram!
ReplyDeleteTack Kjersti! Hoppas du får en fin födelsedag :) Kram!
DeleteWhat a clever idea! Well done,dear!
ReplyDeleteHugs!
Thanks hun! Hugs!
DeleteJag gör också alltid kex av pulpan,eller gjorde,för har fortfarande inte köpt en ny saftmaskin.
ReplyDeleteVisst är det bra att kunna använda resterna.
DeleteMen åh vilket bra tips, det måste jag testa nästa gång! Kram från mig.
ReplyDeleteTack Annelie och kram tillbaka!
Delete