Glutenfria cookies med bovetegroddar och mandelmjöl. Sötade med dadlar. Enkelt och gott.

Gluten-free cookies with buckwheat sprouts and almond flour. Sweetened with dates. Simple and delicious.


Sprouted Buckwheat Cookies

2 dl sprouted buckwheat groats (3/4 cup +1 tbsp)
5 tbsp almond flour
2 Medjool dates, pitted
2 tsp date syrup
0,5-1 tsp cinnamon
vanilla
cinnamon chips or chocolate chips

Preheat the oven to 175 C. Process the sprouted buckwheat in a food processor. Add the rest of the ingredients, except for the cinnamon chips, and process until you have a sticky mixture. Form into balls and put them on a parchment paper lined baking sheet. Flatten them slightly and top with the chips. Bake for 13-15 minutes. Let cool.


Cookies på bovetegroddar

2 dl bovetegroddar
5 msk mandelmjöl
2 Medjool dadlar, urkärnade
2 tsk dadelsirap
0,5-1 tsk kanel
vanilj
kanel chips eller choklad chips

Sätt ugnen på 175 C. Mixa den bovetegroddar i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna, utom kanelchipsen, och mixa tills du har en klibbig blandning. Forma till bollar och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem något och toppa med chipsen. Grädda i 13-15 minuter. Låt svalna.