Have you tried raw ice cream? I think it is very good and this time I used raspberry and almond as flavoring. Fresh and delicious!
Raw Raspberry Almond Ice Cream
5 dl cashews, soaked and drained
5 dl water
1 1/4 dl agave / coconut nectar
2 tbsp coconut oil
0,5 tsp almond extract
0,5 tbsp lemon juice
3 dl raspberries
Mix drained cashews and water in a blender until smooth. Add
agave, coconut oil, almond extract, lemon juice and half of the raspberries.
Mix until smooth. Pour the mixture into a ice cream maker and churn for 20-25
minutes (if you don't have an ice cream maker, pour the mixture in a container
and add the remaining berries and then put in the freezer. Stir every 30
minutes until solid). Pour into a container and add the remaining berries,
stir. Put into the freezer for about 2 h.
Raw Hallon Mandelglass
5 dl cashewnötter, blötlagda och avrunna
5 dl vatten
1 1/4 dl agave / kokosnötsnektar
2 msk kokosolja
0,5 tsk mandelextrakt
0,5 msk citronsaft
3 dl hallon
Blanda de avrunna cashewnötterna och vatten i en mixer tills
slät. Häll i agave, kokosolja, mandelextrakt, citronsaft och hälften av
hallonen. Blanda tills slät. Häll blandningen i en glassmaskin och kyl i 20-25
minuter (om du inte har en glassmaskin, häll blandningen i en behållare och
tillsätt resterande bär och sedan ställ i frysen. Rör var 30e minut tills
fast). Häll upp i en behållare och tillsätt resterande bär, rör om. Ställ in i
frysen för cirka 2 timmar.
6 Comments
Ser så gott ut,raw glass är gott.Är det lätt att hitta bär i Singapore?
ReplyDeleteJa, det blir så fräscht. Ja, det finns både färska och frysta bär att få tag på, men de är dyra.
DeleteJa vi är ju sålda på Raw, speciellt när det gäller efterrätter. Efter att vi gjorde mangopannacottan som vi tipsade om, så har de blivit en del andra experiment och de lär hamna på bloggen även dom. Din hallonglass ska vi absolut lägga på minnet, låter så gott med lite mandelsmak på.
ReplyDeleteKramar
Raw efterrätter är så goda och mättande :) Kram!
DeleteDet låter gott!
ReplyDeleteTack Hanna :)
Delete