Making your own milk from nuts and almonds is easy and above all tasty. This time I added raspberries to make a twist on the milk. It is well suited to use in eg chia puddings and smoothies.
Cashew Raspberry Milk
2,5 dl raw cashews, soaked overnight (1 cup)
10 dl water (4 cups)
1 tbsp agave nectar
2 tsp vanilla extract, optional
pinch sea salt
handful of raspberries or more
Soak the cashews in water at least 4 hours, or overnight.
Drain. Add the cashews and 5 dl water to a blender until smooth. Add the rest
of the water, agave, vanilla extract, sea salt and raspberries. Strain the milk
if you like, but it's not necessary. Store the milk in the fridge for a couple
of days.
Cashew-Hallonmjölk
2,5 dl råa cashewnötter, blötlagda över natten
10 dl vatten
1 msk agave nektar
2 tsk vaniljextrakt, valfritt
nypa havssalt
handfull hallon eller mer
Blötlägg cashewnötter i vatten minst fyra timmar, eller över
natten. Skölj cashewnötterna och lägg dem och 5 dl vatten i en mixer och mixa
tills slät. Tillsätt resten av vattnet, agave, vaniljextrakt, havssalt och
hallon. Sila mjölken om du vill, men det är inte nödvändigt. Förvara mjölken i
kylen i ett par dagar.
7 Comments
Åh vad gott!
ReplyDeletewww.healthymaja.devote.se
Tack! Det blev mycket fräscht med hallonen i!
Deletethis looks such a great drink and love the addition of raspberries
ReplyDeleteLåter både nyttigt och gott!
ReplyDeleteTack, det blev mycket gott!
DeleteVisst är det härligt att göra egen nyttig "mjölk". Jag blandar ofta kokos och mandlar, ibland chiafrön och mandlar, men idag blev det ren kokosmjölk i smoothie med en massa annat gott i. Ha det bra! Kram!
ReplyDeleteKokos och mandel låter mycket gott det också. Kram!
Delete