Jag bakade bl.a. dessa scones på mitt groddade bovete. Man behöver inte använda bovetemjöl som i receptet, man kan istället ta ett annat glutenfritt mjöl eller det mjöl du  har hemma. Jag serverade sconesen tillsammans med vispad kokosmjölk.

I baked these scones with the sprouted buckwheat. You do not have to use buckwheat flour as I have done, you can instead use another gluten-free flour or the flour you have at home. I served the scones with whipped coconut milk.



Sprouted Buckwheat Scones

2 dl sprouted buckwheat groats (3/4 cup +1 tbsp)
2 dl buckwheat flour or other gf flour (3/4 cup +1 tbsp)
2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
50 g coconut oil, solid form
2 tbsp almond- or coconut milk

Preheat the oven to 220 C. Process the sprouted buckwheat in a food processor. Put it in a bowl together with the buckwheat flour, baking powder and salt. Add the coconut oil and stir until crumbly. Add the milk and stir until everything is blended. Form into 6 scones and bake in the oven for 15 minutes.


Scones på bovetegroddar

2 dl bovetegroddar
2 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g kokosnötolja, fast form
2 msk mandel- eller kokosmjölk

Sätt ugnen på 220 C. Mixa bovetegroddarna i en matberedare. Sätt dem i en skål tillsammans med bovetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt kokosolja och rör om tills smuligt. Tillsätt mjölken och rör tills allt är blandat. Forma till 6 scones och grädda i ugnen i 15 minuter.