Brownies that get better after a while in the fridge. These are very good, but they crumble, so my tip for you, if you make them, is to put them in the fridge before serving. I have tried to bake them with linseed-eggs too, but even then they were a little crumbly.
Vegan and Gluten-Free Chocolate Brownies
4 tbsp coconut oil
1 dl coconut sugar
1 tsp vanilla
1 dl amond flour
1 dl rice flour
4 tbsp cacao powder
3 tbsp almond milk
0,5 tsp baking powder
pinch of salt
4 tbsp cacao nibs or dark chocolate chips
Mix coconut oil, coconut sugar and vanilla in a bowl. Add
the rest of the ingredients and stir until combined. Pour the thick batter into
a parchment paper lined baking dish and bake in 175 C for 12-15 minutes. Let
cool, and put in the fridge for 1-2 hours (otherwise they crumble easily)
Vegan och glutenfria Chokladbrownies
4 msk kokosolja
1 dl kokossocker
1 tsk vanilj
1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
4 msk kakaopulver
3 msk mandelmjölk
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
4 msk cacao nibs eller mörk choklad chips
Blanda kokosolja, kokossocker och vanilj i en skål. Tillsätt
resten av ingredienserna och rör om tills blandat. Häll den något tjocka smeten
i en bakplåtspappersklädd ugnsform och grädda i 175 C i 12-15 minuter. Låt
svalna ochh ställ i kylskåp för 1-2 h (annars smular de lätt).
13 Comments
Vad jag blev chokladsugen! De ser perfekt chokladiga och kladdiga ut :)
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteThey look mouthwatering!!!
ReplyDeleteHugs,dear!
Thanks sweetie! Hugs!
DeleteThey look so great!
ReplyDeleteMmm ser väldigt gott ut, kram
ReplyDeleteTack Jessica!
DeleteJeg har netop bagt disse til vi får gæster i aften :) Jeg brugte hasselnøddemel istedet for mandelmel - mums! :)
ReplyDeleteÅh, tack fina du! Jag kan tänka mig att det blir gott med hasselnötsmjöl också.
DeleteBlev så himla chokladsugen nu :)
ReplyDeleteChoklad är så gott :)
DeleteDe ser gudomligt goda ut!
ReplyDeleteJag undrar bara ifall det går bra att använda vaniljpulver, eller är vaniljstång bättre?
Tack Johanna! Ja, vaniljpulver funkar mycket bra.
Delete