I try the best I can to use the pulp when I make juice. This time I made carrot cake with coconut frosting. I used no sweetener, but if you want them to be sweeter, you can add eg chopped dates or date syrup.
Carrot Cake with Coconut Glaze (using carrot pulp)
3 dl carrot pulp from juicing
4 tbsp desiccated coconut
1 tsp cinnamon
1/4 tsp cardamom
water, if needed
Mix everything together in a bowl. If the mixture is dry,
add some water. Press the mixture firmly into a baking dish lined with
parchment paper. Put in the freezer. Melt coconut butter and drizzle on the
cake. Put back in the freezer for 30-60 minuter before cutting into squares.
Store in the fridge.
If you like them sweeter add chopped dates, dat syrup, or maple
syrup/agave.
Morotskaka med kokosglasyr (av morotsmassa)
3 dl morotmassa från juice
4 msk kokosflingor
1 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
vatten, om det behövs
Blanda allt tillsammans i en skål. Om blandningen är torr,
tillsätt lite vatten. Tryck blandningen i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
Ställ i frysen. Smält kokossmör och stänk på kakan. Ställ tillbaka i frysen i
30-60 minuter. Skär i rutor. Förvara i kylen.
6 Comments
Bra att använda pulpan, känns ju tråkigt att slänga så mycket! :)
ReplyDeleteJa, det blir alltid så mycket och det känns fel att kasta bort.
DeleteGott! Jag försöker också ta tillvara massan som blir kvar när jag gjort mandelmjölk eller juice,. Det värsta är att det blir så mycket bakverk att äta upp, haha! Ha en fortsatt skön och solig dag! Kram!
ReplyDeleteJa, det blir ju det :) Tack detsamma, kram!
DeletePerfekt att slippa slänga mat. Och vilka godbitar det blev!
ReplyDeleteTack Erika!
Delete