A cake that is perfectly sticky with flavors of chocolate and coffee sounds in my ears very yummy. And you know what, that's exactly what it is :) If you don't like coffee you can omit it and instead of regular chocolate you can use a flavoured one.
Chocolate Mocha Cake
120 g coconut oil
200 g dark chocolate
2 eggs
2 dl coconut sugar
1,5 tbsp coffee granules
2 tsp vanilla
1,5 dl almond flour
2 tsp baking powder
pinch of salt
Preheat oven to 175 C degrees. Line a baking dish, 20 x 20
cm, with parchment paper. Melt the chocolate and and add the coconut oil. Stir
until combined. In a bowl, whisk eggs, coffee, vanilla and sugar. Blend
chocolate mixture into egg mixture.
Mix almond flour, baking powder and salt and add the mixture
into the chocolate-egg mixture. Pour batter into the baking pan and bake for
about 30 minutes, do not overbake. Let cool and refrigerate. Cut into squares.
Choklad-Mockakaka
120 g kokosolja
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl kokossocker
1,5 msk snabbkaffepulver
1 tsk vanilj
1,5 dl mandelmjöl
2 tsp bakpulver
nypa salt
Värm ugnen till 175 C. Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Värm ugnen till 175 C. Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Smält chokladen och tillsätt kokosoljan. Blanda. I en skål,
vispa ägg, kaffepulver, vanilj och socker. Blanda chokladblandningen i
äggsmeten.
Blanda mandelmjöl, bakpulver och salt och tillsätt blandningen i choklad-äggblandningen. Häll smeten i bakformen och grädda i ca 30 minuter, övergrädda inte. Låt svalna och ställ i kylskåp. Skär i rutor.
Blanda mandelmjöl, bakpulver och salt och tillsätt blandningen i choklad-äggblandningen. Häll smeten i bakformen och grädda i ca 30 minuter, övergrädda inte. Låt svalna och ställ i kylskåp. Skär i rutor.
14 Comments
chocolate and coffee is a winner combination!Love it!
ReplyDeleteHugs, dear!
Yes, it's lovely! Hugs!
DeleteJa tack! Jag tar två!
ReplyDeletePassar bra :)
DeleteKaffe och choklad är så bra tillsammans,det där är säkert riktigt gott:)
ReplyDeleteJa, jag gillar kombon!
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteTack Pia, roligt om du vill testa!
DeleteKladdiga chokladkakor är bara för gott! Mums! Kram
ReplyDeleteJa, det tycker jag också. Kram
DeleteAllt med choklad är gott! Det mesta med kaffe är också gott! Kombinationen måste ju helt enkelt bli supergod!! Kram!
ReplyDeleteJa, så är det :) Kram
DeleteHi, I do not have almond flour and coconut oil. what flour can I replace with ? Can I replace coconut oil with canola oil ? Thank you.
ReplyDeleteHi Sigfreda! You can use any flour you have on hand and you can use canola oil instead of coconut oil.
Delete