Breaded Feta or Saganki as it is called in Greece is good to serve as an appetizer, preferably with a lemon wedge. Simple, but yet so delicious. Did you know that saganaki means small frying pan?
Panerad Feta
fetaost, skivor
mjöl
ägg
ströbröd
salt
peppar
Rulla fetaskivorna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd kryddat med salt och peppar. Stek i en het stekpanna på båda sidor tills gyllene.
Breaded Feta Cheese
feta cheese, slices
flour
egg
bread crumbs
salt
pepper
Roll the feta slices first in flour, then in egg and finally in bread crumbs seasoned with salt and pepper. Fry in a hot frying pan on both sides until golden.
11 Comments
Mmmm, man får bara inte låta ögat luras och tro att det är fiskpinnar ;-)
ReplyDeleteKram Helén
Haha, ja det kunde man tro att de är! Kram
DeleteNej, men hallå, så gott!
ReplyDeleteHi Katarina,
ReplyDeleteI just had to take a moment to tell you how much I appreciate you sharing this delectable idea for breaded feta cheese. I love Feta but never ever thought to bread it! Thank you so much for sharing...I hope you don't mind if I Pinterest this link:)
Aw, thanks Louise! Thanks for pinning :)
DeleteMmm,det måste vara himmelskt gott:)
ReplyDeleteJa, det är så gott!
DeleteYou are amazing,Katarina! Love your saganaki as a real Greek!
ReplyDeleteDear, we have a giveaway in our blog: one lucky reader will win a 40€ voucher to buy greek products from an online delicatessen. This is the post http://theveggiesisters.gr/yolenisgiveaway/
The post is open to all Europeans!
Thanks dear! I will check it out, thanks!
DeleteVisst är det gott att panera fetaost och steka den. Saganaki är däremot en helt egen ost, men som också är fantastiskt god stekt.
ReplyDeleteJa, verkligen gott!
Delete