Pie made with ricotta makes it very filling, so a fresh salad or vegetables on the side is perfect to serve with the quiche.
Ricotta Pesto Bell Pepper Quiche
crust
3 dl whole wheat flour
75 g quark
50 g butter, softened
pinch of salt
filling
250 g ricotta
50 g parmesan, grated
2 tbsp pesto
chopped red and yellow bell pepper
basil
salt
pepper
Mix flour, quark, butter and salt into a smooth dough and
press into a baking pan. Mix the ricotta, parmesan cheese, pesto, peppers and
spices. Pour the filling over the crust and bake at 200 C for 20-25 minutes.
Ricotta Pesto Paprikapaj
pajbotten
3 dl fullkornsmjöl
75 g kvarg
50 g smör, mjukt
nypa salt
fyllning
250 g ricotta
50 g parmesan, riven
2 msk pesto
hackad röd och gul paprika
basilika
salt
peppar
Blanda mjöl, kvarg, smör and salt till en jämn deg och tryck
den i en bakform. Blanda ricotta, parmesan, pesto, paprika och kryddor. Häll
fyllningen över pajbotten och grädda i 200 C grader i 20-25 minuter.
4 Comments
Åh nu blev jag sugen på paj!
ReplyDeletesv: Tack så mycket! :)
ReplyDeleteHar suttit och bläddrat igenom dina kategorier lite nu, gud vad mycket gott du lagar!
Tack snälla!
DeleteSå mycket gott du gjort på sistone (eller, ja, alltid), hastbullar med kall mjölk, vilket barndomsminne! Kan man beställa en portion paj och en hastbulle till söndagsmiddag?
ReplyDelete