Brie i smördeg är så gott och ha i sylt gör det till en god dessert eller som snacks en fredagkväll då arbetsveckan är slut och man vill mysa till det lite.
Brie in puff pastry is so good and to add jam makes it a good dessert or as a snack on a Friday evening when the work week is over and you want to enjoy the evening with a special treat.
Brie in Puff Pastry
1 round brie cheese or pieces of brie
puff pastry
raspberry jam
On floured surface roll out puff pastry to a square, bigger than the cheese. Spread with raspberry jam. Place the cheese in center of the puff pastry and fold the edges towards the centre of the puff pastry over the cheese. Bake at 220 degrees for 20 minutes. Allow to cool slightly and serve.
Brie i smördeg
1 rund brieost eller bitar av brie
smördeg
hallonsylt
På mjölat bakbord kavla ut smördegen till en fyrkant, större än själva osten. Bred på hallonsylt. Lägg ostbiten i mitten av smördegen ooch vik smördegskanterna över osten. Grädda i 220 grader ca 20 minuter. Låt svalna en aning och servera.
12 Comments
Ja tack! Absolut! Det där måste vara exakt hur gott som helst!
ReplyDeleteDet är enkelt att laga och mycket gott!
DeleteOh my... jag älskar brieost, måste prova det här :))
ReplyDeleteJa, det är så gott!
DeleteMm... Trevligt helgtips!
ReplyDeleteTack, kul om du tycker det!
DeleteSer supergott ut! Tyvärr är jag inte så förtjust i den glutenfria smördegen som står till buds, den innehåller så mycket konstigheter. Kanske får klura ut någon egen glutenfri variant. Ha det gott!
ReplyDeleteJa, det kan du säkert fixa :) Tack det samma!
DeleteSå helt ljuvligt gott ut, måste jag absolut testa. Kramisar Tina
ReplyDeleteTack Tina, kram!
DeleteSer ut som ett wienerbröd, gott!
ReplyDeleteKram kram
Ja, men det gör det ju, haha! Kram
Delete