En saftig kaka med kvarg och citron curd som fyllning. När jag åt en bit av kakan, kom jag att tänka på att lakritspulver kunde ha varit gott att också ha i fyllningen. Får testa en annan gång.
A moist cake with quark and lemon curd as filling. Once I ate a piece of the cake, I came to think of liquorice powder, which goes well with lemon, so that would be good to add in the filling. Will try that another time.

4
dl flour
2
dl sugar
0,5
tsp baking powder
1/4
tsp salt
125
g butter, melted
100
g sour cream
1
small eggs
topping
200
g quark
1
dl sugar
1
egg
0,5
tsp vanilla sugar
0,5
dl lemon curd
Mix
the dry ingredients, add the melted butter and mix. Take 1/3 of dough aside for
the crumb that comes on top of the cake. In the remaining batter add sour cream
and egg. Mix. Spread the batter in a baking paper lined pan (20x20cm), also a
little up the sides. Mix the ingredients for the filling and pour over the
base. Sprinkle the crumb on top. Bake at 180 degrees for about 40 minutes. Let
cool before serving.
Kvarg-Citron
Curd Smulkaka
4
dl vetemjöl
2
dl socker
0,5
tsk bakpulver
1/4
tsk salt
125
g smör, smält
100
g gräddfil
1
litet ägg
Fyllning
200
g kvarg
1
dl socker
1
ägg
0,5
tsk vaniljsocker
1
msk citronsaft
0,5
msk citronskal
Blanda
de torra ingredienserna, tillsätt det smälta smöret och blanda. Ta 1/3 av degen
åt sidan till smulet som kommer ovanpå kakan. Tillsätt i resten av degen
gräddfil och ägg. Blanda. Bred ut degen i en bakplåtspappersklädd form
(20x20cm), även lite upp på kanterna. Blanda ingredienserna till fyllningen och
häll över kakbottnet. Strö på smulet. Grädda i 180 grader ca 40 minuter.
22 Comments
Oj, vad läcker den där ser ut! Mums!
ReplyDeleteTack Sara :)
DeleteVad gott och fräscht det låter med citronsmak! :)
ReplyDeleteHa en fin trettondagsafton!
Kram kram
//Lana
Citron gillar jag i bakverk. Tack detsamma, kram!
DeleteMinä myös :) Kiitos!
ReplyDeleteAllt med citron tas tacksamt emot, en absolut favoritsmak och lagervara i vårt kök. Lakrits är inte fel det heller, och de passar ju verkligen fint tillsammans.
ReplyDeleteKramar till dej
Ja, citron har vi också alltid hemma :) Kram till er.
DeleteOoo, det där låter som nåt jag skulle gilla!
ReplyDeleteJa, den är mycket fräsch och god.
DeleteThis evening, I are a quark speculoos tart but your special creation looks fantasticly tasty! 😊😊😊
ReplyDeleteYum Yum yummmm!
That sounds good as well.
DeleteLooks delicious Katarina! I have yet to try quark... Have a wonderful day and a happy New Year!
ReplyDeleteThanks Tessa. Quark is delicious and gives moistness to baked goodies. Happy New Year!
DeleteVilken kaka:) Den har ju allt:) Både god och full med protein.
ReplyDeleteNästan en hälsokaka, hihi :)
DeleteLåter gott ...
ReplyDeleteSer verkligen god ut!!!
ReplyDeleteKram
Oi, näyttää hyvältä!
ReplyDeleteMy type of cake! Love anything and everything with quark/rahka/kohupiim!
ReplyDeletePS Didn't realise you've left Singapore!!
I love quark as well. I moved from Singapore in March 2013.
DeleteSer verkligen supergod ut! Jag är ju svag för kombinationen citron och lakrits, så med en tvist av lakrits kan jag tänka mig också blir gott!
ReplyDeleteTack Remsan. Ja, citron och lakrits är så gott ihop!
Delete