Vill du veta mera om hur bra blomkål är för dig rekommenderar jag dig att läsa denna artikel av Helen Nichols.
I found inspiration for this recipe on instagram (eyehungry). Very good. Have you tested cauliflower crust? I have made crust using only cauliflower and also mixed both cauliflower and broccoli. This one with buckwheat flour is the yummiest.
If you want to know more about the health benefits of cauliflower, I recommend you to read this article by Helen Nichols.
Cauliflower
Buckwheat Crust
175
g raw cauliflower
3/4
dl buckwheat flour
1
tbsp water
salt
oregano
basil
Mix
cauliflower in a food processor into a "rice". Add buckwheat, water
and spices and stir until all is blended. Make on big pizza crust or four small
ones. Press the mixture onto a greased parchment paper. Bake in 200 C for 20-30
minutes. Add toppings after taste and bake for another 10 minutes.
Blomkål
Bovete pizzabotten
175
g rå blomkål
3/4
dl bovetemjöl
1
msk vatten
salt
oregano
basilika
Mixa
blomkålen i en matberedare till "ris". Lägg i bovetemjöl, vatten och
kryddor och rör tills allt är blandat. Gör en stor pizza eller fyra små. Tryck
ut blandningen på ett smort bakplåtspapper. Grädda i 200 ° C i 20-30 minuter.
Lägg på topping efter smak och grädda i ytterligare 10 minuter.
19 Comments
Gott nytt år Katarina! Det här receptet låter perfekt, och något som jag absolut ska pröva. Blomkål i pizzabotten har jag aldrig prövat, det var helt nytt för mig, så tack för tipset! Kram!
ReplyDeleteGott nytt år Kjersti! Tack och kram!
DeleteKul recept som både är glutenfritt och med den där blomkålen som jag sett många använda tidigare... Me.d lite mjöl i istället för massa ost som används annars tilltalar det mig med :) ska testa!
ReplyDeleteGottn nytt år!
Roligt om du gillar receptet. Gott nytt år!
DeleteJag har redan länge tänkt att laga pizza med blomkålsbotten,ock kommer säkert att göra det med din recept:)
ReplyDeleteDet låter bra, hoppas du gillar det.
DeleteDu är så duktig!
ReplyDeleteSom vanligt så snyggt foto :-)
Kram
Låter riktigt gott, får testas när jag är hemma i Sverige igen:) kram på dig och gott nytt år<3
ReplyDeleteJa, testa gärna! Kram
DeleteGår den att frysa in
ReplyDeleteDet har jag inte testat, men varför inte?
DeleteHar inte testat med just bovetemjöl i också men enbart blomkålsbotten... blev helt okej men som sagt man är ju inte van att enbart äta en sådan.... :D Får kanske testa den här varianten någon gång i framtiden, kram på dig vännen!
ReplyDeleteJa, det går inte att jämföra detta botten med vanliga pizzabotten, men är ett bra alternativ om man vill äta nyttigare! Kram
DeleteVi har inte testat recept av detta slaget än, men på vår lista över att göra detta året står just att prova lite mer "annorlunda" tillagningssätt på maträtter. Kanske trampa några lite nyttigare steg på matstigen:)
ReplyDeleteEn god fortsättning till dej!
Kram
Låter som en mycket bra plan! Tack detsamma, kram!
DeleteJag har gjort pizza med blomkålsbotten fast en annan variant och det blir mycket gott. Blir ju inte som vanlig pizzabotten, men väldigt gott. På köpet får man i sig extra grönsaker. Win-win!
ReplyDeleteJa, du har så rätt :)
DeleteI work for The Birkett Mills, a large manufacturer of buckwheat flour in the US. We love your recipe! Can we post it on our site with a link back to yours? Our site is www.thebirkettmills.com. Thanks!
ReplyDeleteHi Kyle! Yes, that's fine, thank you!
Delete