Saturday, January 4, 2014

Buckwheat Chia Porridge

En glutenfri gröt gjord på bovetekärnor. 

A gluten-free porridge made of buckwheat kernels.



Buckwheat Chia Porridge

1 dl buckwheat kernels
2 dl water
1 dl almond milk or more
2 tbsp chia
1 pear, chopped
cardamom
salt
vanilla

topping of your choice

Soak buckwheat in water overnight. Rinse and drain in the morning. Put the buckwheat, milk, chia, pear, cardamom and salt in a blender and mix until smooth and creamy. Add some sweetener if you want. Pour into a bowl and top with fruit, berries, seeds...


Bovete Chiagröt

1 dl bovetekärnor
2 dl vatten
1 dl mandelmjölk eller mer
2 msk chiafrön
1 päron, hackad
kardemumma
salt
vanilj

topping av ditt val

Blötlägg bovete i vatten över natten. Skölj och torka på morgonen. Sätt bovete, mjölk, chia, päron, kardemumma och salt i en mixer och blanda tills slät och krämig. Lägg till lite sötningsmedel om du vill. Häll i en skål och toppa med frukt, bär, frön...

10 comments:

  1. Vackert! God fortsättning på dig, hoppas att ni hade ett fint slut på det gågna året!

    ReplyDelete
  2. Bovetegröt är så otroligt gott och vilket vacker porslin!

    ReplyDelete
  3. vackert och gott med gröt kram fina du frpn Sofia i Helsingborg

    ReplyDelete