Om du ännu inte bestämt dig för desserten till Nyår, har jag ett enkelt tips i form av ricottamousse med choklad och apelsin. Den går snabbt att göra och smakar mycket fräscht och gott. Jag vill tacka för detta år och hoppas vi ses även nästa år här på bloggen. Gott Nytt År!

If you have not yet decided on the dessert for New Year, I have a simple tip in the form of ricotta mousse with chocolate and orange. It's quick to make and tastes very fresh and delicious. I want to thank you for this year and hope to see you next year here on the blog. Happy New Year!




Ricotta Mousse

300 g ricotta
50 g dark chocolate, grated
orange zest and -juice
sweetener of choice

Stir the ricotta smooth. Add the rest of the ingredients and blend. As sweetener I used orange stevia, but you can use white sugar as well. Put the mixture in small glasses and decorate with grated chocolate and orange zest. Refrigerate before serving.


Ricottamousse

300 g ricotta
50 g mörk choklad, riven
apelsinskal och-saft
sötningsmedel efter smak

Rör ricottan slät. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Jag använde apelsin stevia som sötningsmedel, men du kan använda vanligt socker också. Lägg blandningen i små glas och dekorera med riven choklad och apelsinskal. Ställ i kylskåp före servering.