Ni minns kanske de här kexen som jag bakade för ett år sedan till jul. Jag tycker att de är så söta att jag vill tipsa er om dem igen. De är dessutom lättbakade och barnen kan med fördel delta. 
Julen närmar sig med stormsteg, men det känns inte som det, då vi igår hade +12 grader i Amsterdam. I övermorgon reser vi till Finland för att fira jul med familjen. Skall bli kul. 

You may recall these cookies I baked a year ago for Christmas. I think they are so cute that I want to share them with you again. Moreover, they are easily baked and kids can participate.
It's Christmas Eve in one week, but it does not feel like it, because yesterday we had +12 degrees in Amsterdam. The day after tomorrow we are going to Finland to celebrate Christmas with our family. I'm looking forward to that.


Chocolate-Gingerbread Dotted Cookies

150 g butter room temperature
1,5 dl sugar
1 dl brown sugar
1 egg
3 dl flour
0,5 dl cocoa powder
0,5 tsp baking powder
gingerbread dough pieces

Preheat oven to 175 degrees. Place parchment paper on a baking sheet. Beat butter and sugar until light and fluffy. Add the egg and mix. Mix in the dry ingredients. Roll dough into balls and flatten them slightly. Roll small balls of gingerbread dough and press them into the cookies. Place the cookies on the prepared sheet. Bake in the oven for about 12 minutes.


Choklad-Pepparkaksdegskex

150 g smör rumstemperatur
1,5 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
pepparkaksdegsbitar

Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Vispa smör och socker tills ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och blanda. Blanda i de torra ingredienserna. Rulla degen till bollar och platta dem en aning. Rulla små bollar av pepparkaksdegen och tryck dem i kakorna. Ställ kakorna på den förberedda plåten. Grädda i ugnen i ca 12 minuter.