Brussels sprouts are something I've learned to like as an adult. It fits well on the Christmas table, but is not a tradition we've had in the family. However, my mother-in-law always serves it at Christmas. Here's a version that includes orange, almonds and cranberries.
Brussels
Sprouts with Orange and Almonds
50
g coconut oil, soft
finely
grated zest of 1 small orange
2
tbsp chopped toasted almonds
500
g Brussels sprouts, trimmed and halved
pepper
salt
dried
cranberries
Mix
the coconut oil, orange zest and almonds in a small bowl with ground black
pepper. Put the sprouts into a pan of boiling salted water, cover and cook for
7 minutes. Drain. Put the sprouts back into the pan and add the flavoured
coconut oil so it melts in. Season with salt and pepper. Put on a serving dish
and sprinkle with cranberries.
Brysselkål med apelsin och mandel
50
g kokosolja, mjuk
fint
rivet skal av 1 liten apelsin
2
msk hackade rostade mandlar
500
g brysselkål, trimmad och halverad
peppar
salt
torkade
tranbär
Blanda
kokosolja, apelsinskal och mandel i en liten skål med svartpeppar. Sätt brysselkålen
i en kastrull med kokande saltat vatten, täck med lock och låt koka i 7
minuter. Sila vattnet. Sätt brysselkålen tillbaka i kastrullen och tillsätt
smaksatt kokosolja så att den smälter. Krydda med salt och peppar. Lägg på ett
serveringsfat och strö över tranbär.
9 Comments
What a lovely and delicious side dish!
ReplyDeleteHugs,dear!
Thanks Lenia, hugs!
DeleteMen mums, vad gott och fräscht.
ReplyDeleteKram
Tack och kram!
Deleteåhhh mums och tack för grattis hälsningen om nya jobbet : ) känns kanon! kram Sofia
ReplyDeleteBrysselkål gillar vi skarpt och tycker det är så kul med alla nya tillagningsideer som dyker upp. Låter friskt och gott med apelsinsmak i.
ReplyDeleteHa en fin helg, kramar.
Ja, det blev mycket fräscht och gott! Kram
DeleteDet är inte ofta jag äter brysselkål, men det är riktigt gott! På julbordet ska jag minsann se till att det finns!
ReplyDeleteJa, jag gillar det också.
Delete