You may recall speculoos spread, which I used here and here. This good cookie butter. It's not easy to get it everywhere, so now I have a recipe for you, so you can make it yourself. And it's really easy. I used speculoos biscuits, of the brand lotus, but I think Bastogne biscuits are quite similar to taste. And you don't have to use these cookies, take the ones you like :)
20
st speculoos kex (bastognekex funkar också, men de är något större än
speculoos)
5
msk vegetabilisk olja (jag använde solrosolja)
4
msk vatten
1
dl florsocker
0,5
tsk vaniljextrakt
Mixa
kexen i en blender eller matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och
mixa till en slät smet. Förvara i en burk med lock i kylskåp, ca 5 dagar.
Speculoos
Cookie Butter
20
pieces speculoos biscuits (Bastogne biscuits works well, but they are slightly
larger than speculoos)
5
tbsp vegetable oil (I used sunflower oil)
4
tbsp water
1
dl powdered sugar
0,5
tsp vanilla extract
9 Comments
ÅH! Du är min hjälte just nu :D Köpte sådant speculoos-pålägg när jag var i Luxemburg sist, tänkte jag måste prova när jag hört så mycket om det. Det var ju SÅ gott! Så nu har jag funderat och funderat på hur jag ska få tag på det igen alternativt göra eget. Provade ett recept jag hittade på nätet, men tyckte inte det blev bra. Ditt låter bättre, så ska absolut testa! Har kommit fram till i alla fall att motsvarigheten till kexen här i Sverige heter Annas Lantkakor. De ser nästan likadana ut och smakar i princip likadant enligt mina smaklökar i alla fall :) (Om någon annan i Sverige vill prova, så är det mitt tips! Brukar ligga vid pepparkakorna i affären)
ReplyDeleteÅh, vad glad jag blir. Hoppas du gillar detta recept. Tack för tipset till andra i Sverige.
DeleteVi har här nu speculoos-kexsmör(från Holland förstås..) men har inte ännu köpt.
ReplyDeleteOkej, så roligt!
DeleteVART i Sverige kan man få tag på detta?
DeleteVery cool! I would have never thought to make my own!
ReplyDeleteDu hittar på så mycket roligt och spännande! Jag blir inspirerad till tusen när jag läser hos dig. Kram,
ReplyDeleteI first ate this when I lived in Amsterdam with my brother for three months. It is SO delicious! How wonderful to be able to make it myself now that I live in Australia. :-)
ReplyDeletepls. i want to know if there is any supplier or factory here in sverige for spesuloos . i want to buy a big quantity for export it to KSA 0046 721261770
ReplyDelete