Today is sticky cake day and I'll give you a cake flavored with coffee. I baked a smaller batch than the recipe states and thus used a smaller baking pan and the baking time was 15 minutes. I like the cake to be very sticky, so I'll take it gladly sooner than later from the oven.
200
g butter
4
dl coconut sugar
4
eggs
2,5 dl cocoa powder
1
tsp vanilla sugar
2
tbsp espresso, cold
1
tsp baking powder
3
dl flour
pinch
of salt
frosting
1,5
dl icing sugar
2
tbsp cocoa powder
1
tbsp butter
1
tbsp espresso
Melt
the butter and mix in the sugar and vanilla sugar. Whisk in the eggs and then
mix in cocoa, espresso, baking powder, flour and salt. Pour batter into a pan
25x30 cm, dressed with parchment paper. Bake at 175 C for about 25 minutes. Let cool.
For
the frosting stir together all the ingredients in a bowl. Drizzle on the cake.
Espresso
Kladdkaka
200
g smör
4
dl kokossocker
4
ägg
2,5 dl kakaopulver
1
tsk vaniljsocker
2
msk espresso, kallt
1
tsk bakpulver
3
dl vetemjöl
nypa
salt
glasyr
1,5
dl florsocker
2
msk kakaopulver
1
msk smör
1
msk espresso
Smält
smöret och blanda i socker och vaniljsocker. Vispa i äggen och blanda i kakao, espresso,
bakpulver, mjöl och salt. Häll smeten i en bakform 25x30 cm, klädd med
bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 25 minuter. Låt svalna. För
glasyren rör ihop alla ingredienser i en skål och häll över kakan.
25 Comments
This is a scrumptious cake!Love the fact that it has coffee!
ReplyDeleteHugs,sweet Katarina!
Yes, the coffee gives a nice flavour. Hugs to you Lenia!
DeleteMums, mums, vilken läcker kladdkaka! :)
ReplyDeleteKramar!
//Lana
Tack Lana. Kram
DeleteJa, just det! Idag är det ju kladdkakans dag. ;) Din ser helt underbar ut.
ReplyDeleteKram
Tack snälla, kram!
DeleteTack, nu fick jag en anledning till att baka en kladdkaka. Så japp, det blir det ikväll..
ReplyDeleteKram
Varsågod :) Kram
DeleteWOW! This looks simply delicious! I'm crazy about chocolate lately.. :D
ReplyDeleteYes, chocolate is so good :)
DeleteLjuvligt:) jag sväljer den hel!
ReplyDeleteHaha! Tack.
DeleteDen ser perfekt kladdig ut. Helt i min smak.
ReplyDeleteKaffe med choklad är så gott:) De ser härliga ut!
ReplyDeleteTack. Ja, jag gillar också kaffe och choklad.
DeleteSer väldigt gott ut! Kram
ReplyDeleteTack så mycket! Kram
DeleteOhhh my gooooooood gahhhhh vad gott : ) kram Sofia
ReplyDeleteTack fina! Kram
DeleteMMMM,...This special espresso sticky cake looks just wonderful & beautiful to look at too!
ReplyDeleteIt must be a real delight in the mouth! :) xxx
It was so delicious, it melts in your mouth :)
DeleteOH NO! Nu fick jag abstinens faktiskt! Och jag har ju inte ens espresso hemma. I morgon blir det shopping tror jag. Det här såg bara för underbart ut!
ReplyDeleteTack Katarina :) Vanligt kaffe går nog också, men espresso ger det där lilla extra.
DeleteOj, vad gott det låter. Jag tycker också om när det blir kladdigt och gärna en klick vispad grädde till! :)
ReplyDeleteTack Tina! Ja, grädde passar perfekt till.
Delete