Homemade lingonberry jam is good and so easy to make. I am very thankful that my mom picked these berries to me, so now I have been able to bake and make tasty treats with them. You cannot get lingonberries here in Amsterdam.
Lingonberry Jam
4 dl lingonberries
pre-sweet tagatose or sugar after taste
Heat the lingonberries in a skillet and let simmer for 10 minutes. Add the sweetener of choice and let simmer for another 10 minutes. Pour into a clean jar with a lid. Store in the fridge.
Lingonsylt
4 dl lingon
pre-sweet tagatos eller socker efter smak
Koka upp lingonen i en kastrull ca 10 minuter. Tillsätt sötningesmedel och lår sjuda ytterligare 10 minuter. Häll upp i rena glasburkar och förvara i kylskåp.
18 Comments
Det är så gott med lingonsylt! Tänk vad de går miste om i Amsterdam!
ReplyDeleteHa en fin måndag!
Kram kram
//Lana
Ja, verkligen! Tack det samma, kram!
DeleteSom liten åt jag lingonsylt till ALLT. Ville ha det i köttsoppa och till lax. Hm, lax tycker jag fortfarande det passar till men köttsoppa äter jag så sällan. Tror nog det hade passat till det fortfarande. Tänker att i soppan finns både kött, sås och potatis, då krävs lite lingon.
ReplyDeleteJag får fin hemmagjjord lingonsylt av svärmor varje höst. Det tackar jag för.
Kram kram
Haha, låter roligt att ha lingonsylt i soppa, men varför inte :) Grynost (keso i Sverige) är gott att ha till soppa. Kram
DeleteHemmagjord lingonsylt är speciellt... Vi fick två stora burkar av sambons morföräldrar och igår njöt vi det till köttbullar. Mums!
ReplyDeleteJa, visst är det. Mmmm :)
DeleteTotta, kaaliruoat ja puolukkahillo sopivat hyvin yhteen.
ReplyDeleteMums till raggmunk!!!
ReplyDeleteI have never tried this jam!Looks yummy!!!
ReplyDeleteHugs,sweet Katarina!
Lingonsylt är ju ett måste till vissa rätter man äter. Ha det bra idag!
ReplyDeleteJa, så är det bara!
DeleteVag gott! Undrar vad är pre- sweet tagatos?
ReplyDeleteKram/ Gosia
Hej! Här har jag skrivit mera om tagatose http://hovkonditorn.blogspot.nl/2013/02/banana-chocolate-muffins-with-tagatose.html
DeleteKram!
Gott och oemotståndligt vackert på en och samma gång/Varma Kramar!
ReplyDeleteMen visst är det så mycket godare när det är något man gjort helt själv:) Man vet ju dessutom vad det är i sylten!
ReplyDeleteKramar
Ja, exakt :) Kram tillbaka!
DeleteHemgjord lingonsylt är så gott! I år blev det inte mycket lingon plockade för min del. Bästa säsongen låg jag på sjukhus i två veckor och väl hemma med ett diskbråck. Ingen bra kombination för att gå ut i skogen och plocka bär. Kram
ReplyDeleteNej, ingen bra kombination, men som tur finns lingonsylt att få i affären också. Kram
Delete