Idag är det kanelbullens dag och nu mina vänner skall ni få ett tips som gjorde dessa bullor oemotståndliga. Jag använde kokossocker istället för vitt socker och de blev otroligt goda. De får en kola-aktig smak och även om vanliga kanelbullor är något av det godaste som finns, så blev de här kanske snäppet godare. Testa gärna!

Today is cinnamon bun day, and now, my friends, you will get a tip that made these buns irresistible. I used coconut sugar instead of white sugar and they were amazingly good. They get a caramel flavor and although regular cinnamon buns are delicious, these were maybe just a bit tastier. You should try buns with coconut sugar.


Bullor med Kokossocker

 7-8 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mjölk (42°)

fyllning
smör
kokossocker
kanel
 
Blanda vetemjöl, mandelmjöl, socker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred fyllningen på degen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna bredvid varandra i en ugnsform eller i muffinsformar. Låt jäsa 1-2 h.

Pensla bullarna med ägg. Grädda dem i 200 grader mitt i ugnen, ca 15-20 minuter.


Buns with Coconut Sugar

7-8 dl flour
1,5 dl almond flour
1 dl coconut sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42 °)

filling
butter
coconut sugar
cinnamon
  
Mix flours, sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.

Put the dough on a floured surface and roll out into a rectangle. Spread the filling on the dough. Roll up and cut into 2 cm thick slices. Place buns side by side in a baking dish or muffin cups. Let rise 1-2 hours.

Brush the buns with egg. Bake them at 200 C oven, about 15-20 minutes.