Good, sticky cakes with flavors of coffee, strawberry and nuts. They melt in your mouth. They contain no added sugar and no flour. They are nutririous and healthy in other words. No oven is required to make these.
Espresso-Jordgubbskladdkaka med
frosting
200 g färska, urkärnade dadlar
2 dl mandel
1 dl cashewnötter
5 jordgubbar, färska
0,5 dl espresso
2,5 msk kakaopulver
en nypa salt
choklad-avokado frosting
1 avokado, mogen
1-2 msk kakaopulver
1 msk agave nektar
Mixa alla ingredienser till kakan
till en slät smet. Tryck blandningen i en bakform klädd med bakplåtspapper med
våta händer, det kommer att vara klibbigt. Sätt i frysen medan du gör
frostingen
Mixa alla ingredienser till frostingen i en blender. Bred på
kakan och frys kakan före servering.
Espresso-Strawberry Sticky Cake
with Frosting
200 g fresh, pitted dates
2 dl almonds
1 dl cashews
5 strawberries, fresh
0,5 dl espresso
2,5 tbsp cocoa powder
pinch of salt
chocolate avocado frosting
1 avocado, ripe
1-2 tbsp cocoa powder
1 tbsp agave nectar
For the cake, mix all the
ingredients to a smooth paste. Press the mixture into a baking pan, lined with
parchment paper, with wet hands, it’s going to be sticky. Put in the freezer
while you make the frosting.
For the frosting, mix all the ingredients in a blender.
Spread on the cake and freeze the cake before serving.
17 Comments
Oj, oj, oj, vad du frestas! Kakan ser läcker och god ut! :)
ReplyDeleteha en fin dag!
Kram kram
//Lana
Tack Lana :) Ha en fin dag, kram!
DeleteVilken fantasi du har! Kakorna låter underbara!
ReplyDeleteI am drooling!Looks fantastic!Could I replace fresh dates with dried ones?I have never seen fresh ones in greek supermarkets!
ReplyDeleteHugs!
Thanks Lenia. Yes, you can use dry dates, but soak them for a while before using. Hugs!
DeleteKakorna ser ju helt fantastiska ut!
ReplyDeleteTack Kjersti!
DeleteSer helt underbara ut!!
ReplyDeleteKram Madame Edith
Tack så mycket, kram!
Deletegahhh ser underbart gott ut : ) mumma! kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia och kram!
DeleteWow! Dessa kakor ser fantastiska ut!
ReplyDeleteSer så goda ut och även om jag inte gillar kaffe/espresso men som sagt min make hade älskat dessa! :) Kram!
ReplyDeleteTack Amy! Kram
DeleteMen så gott det där lät!! Det vill jag testa bums!!!!
ReplyDeleteDenna ser helt fantastisk ut!!
ReplyDeleteHar länge tänkt "baka" med choklad, men inte hittat något bra recept förrän nu.
Till helgen ska jag ha gäster på 10 personer, hur många gånger behöver jag dubbla receptet, skulle du tro?
Kram
Tack snälla! Du skall åtminstone dubbla receptet, men ha hellre för mycket än för lite och du kan alltid förvara den i frysen och ta fram vid behov. Lycka till! Kram
Delete