I like the combination of banana and raspberries. And banana curd is so delicious and I have made it often. I made the pies in individual tart pans, but it is of course possible to make the tart in a large pie dish well. It's great to eat the tarts with cream or vanilla ice cream.
Banana Curd Raspberry Tarts
160
g butter, at room temperature
1
dl granulated sugar
0,5
tsp vanilla sugar
2,5
dl flour
1,5
dl ground cornmeal
pinch
of salt
Preheat
oven to 175°C. Grease four 10 cm round tart pans with removable bottom or one
large pan. Cream butter, sugar and vanilla sugar in a bowl until the mixture is
light and fluffy. Add dry ingredients and stop mixing when ingredients are
fully incorporated but dough is still crumbly. Evenly distribute half of the
dough over bottom of prepared pans and press lightly to hold in place. Put the
remaining dough in the refrigerator. Bake crust for 10-15 minutes, or until
lightly toasty brown.
Spread
banana curd and raspberries over the crust and cover with remaining dough. Bake
until top crust is golden brown, about 20 minutes. Remove from oven and let
cool completely.
Banan
Curd Hallonpajer
160
g smör, vid rumstemperatur
1
dl strösocker
0,5
tsk vaniljsocker
2,5
dl vetemjöl
1,5
dl majsmjöl
nypa
salt
hallon
Värm
ugnen till 175 ° C. Smörj fyra 10 cm runda pajformer med löstagbart botten
eller en stor pajform. Vispa smör, socker och vaniljsocker i en skål tills
blandningen är lätt och fluffig. Lägg i de torra ingredienserna och blanda
tills allt är kombinerat, men degen är fortfarande smulig. Jämnt fördela hälften
av degen över botten av pajformerna och tryck lätt så att degen kommer upp på
kanterna också. Ställ återstående smet i kylskåp. Baka botten i 10-15
minuter, eller tills lätt bruna. Bred banancurd på det förgräddade pajskalet
och toppa med hallon. Smula resterande deg över. Grädda tills toppingen är
gyllenbrun, ca 20 minuter. Ta bort från ugnen och låt svalna helt.
20 Comments
Mmm...smaskens! Älskar med kombination av banan och hallon! :)
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Tack Lana! Ha en fin dag, kram!
DeleteVad gott det ser ut! Jag är extra inne på pajer just nu, måste ha något med sommaren att göra :)
ReplyDeleteTack! Ja, pajer med färska bär är väldigt gott just nu :)
DeleteThis looks delightful. Such a fun combination. I never heard of banana curd before but it sounds wonderful!
ReplyDeleteYes, it's a great combination. You should try it :)
DeleteDet låter, och ser, verkligen gott ut! Banancurd har jag faktiskt aldrig smakat förr, kanske vore på sin plats att prova? :-)
ReplyDeleteJa, gör den. Så god :)
DeleteÖnskar att jag kunde smaka på allt gott du gör =)
ReplyDeleteTack Marie :) Snällt av dig att säga.
DeleteThese banana curd tartlets look amazing & I know that I will love these too because in the past, I have already made your banana curd a few times! ;)
ReplyDeleteYummmmmmmm! :)
Thanks Sophie. These are really delicious!
DeleteMMh, hvor ser det bare godt ud :D
ReplyDelete/ www.fashionbysterup.dk
Tack Stephanie :)
DeleteSå fina foton vännen. Du är duktig du, kram!
ReplyDeleteTack så mycket Amy! Kram
DeleteBanancurd som är så gott. Vad gott i den här pajen med hallon!
ReplyDeleteKram
Ja, det är verkligen så gott. Kram
DeleteEn annan lockande och härlig kombination låter helt underbart :-) Hoppas du njuter av sommaren kära Katarina. Tack för receptet! stor kram
ReplyDeleteTack snälla. Hoppas du har en fin sommar också, kram!
Delete