I'm really fond of licorice and during our years in Singapore, I missed that a lot. You start to appreciate things more when they are not always available. Here in Amsterdam, there is no shortage of licorice, much of the candy shelves consists of just licorice. Now I've made licorice ice cream and I used 150 g licorice for this recipe. You can take less, but if you like the candy, it will be fine with the larger amount.
Lakritsglass
4 dl grädde
3 dl mandelmjölk (vanlig går också)
1 dl socker
100-150 g lakrits (jag hade både söt- och saltlakrits)
5 äggulor
Värm grädde, mjölk, socker och lakrits i en kastrull tills
godiset smält. Vispa äggulorna i en bunke och häll sedan en del av den varma
gräddblandningen i äggen, under ständig vispning. Häll sedan allt tillbaka i
kastrullen on värm tills blandningen tjocknar. Ta bort från plattan och rör
smeten sval. Ställ i kylskåpet för 6 h, gärna över natten. För att göra glass
följ instruktionerna på din galssmaskin.
Licorice Ice Cream
4 dl cream
3 dl almond milk (or cow’s milk)
1 dl sugar
100-150 g licorice (I had both sweet and salty licorice)
4 egg yolks
Heat the cream, milk, sugar and licorice in a saucepan until
the candy melts. Beat the egg yolks in a bowl and then pour some of the hot
cream mixture into the eggs, whisking constantly. Then pour everything back
into the saucepan and heat until mixture thickens. Remove from the heat and
stir the mixture cool. Set in the fridge for at least 6 h, preferably
overnight. To make ice cream follow the instructions on your ice cream maker.
20 Comments
Looks irresistible!
ReplyDeleteHave a lovely day,dear Katarina!
Thanks Lenia, and have a great day!
DeleteLakritsi on ihanaa, myös jäätelössä. Oikein hyvältä näyttää, kun lakritsia on reilusti.:)
ReplyDeleteNäin on :)
Deleteså gott, funderade själv på att göra glass på turkisk peppar jag har liggande
ReplyDeleteDet blir gott med turkisk peppar också.
DeleteHello Katarina.
ReplyDeleteIt is Sophie from Sophie's Foodie Files! I can't comment anymore on your blog though My mini IPad! So I wantend to say that this ice-Cream looks so tasty & apart too!
Thanks Sophie. I'm sorry if you can't comment through your mini Ipad :(
DeleteLåter fantastiskt gott! När du använder dig av mandelmjölk i diverse recept, är det då mjölk du gjort själv eller köpt? Och om det är sistnämnda, vad är det för märke/variant?
ReplyDeleteTack Caroline! Jag använder köpt mandelmjölk av märket alpro.
DeleteNej, lakritsglass får du mig inte att göra, hur frestande det än ser ut på bilden!! Men byter jag ut lakritsen mot något annat så slinker det säkert ned! Ha en härlig dag!
ReplyDeleteAlla kan inte gilla samma saker :) Men det går att ta annat godis också. Ha en fin dag.
DeleteGott, gott!! ...och vet du? nu har jag blivit med glassmaskin!! så nu är det fritt fram för skapande...av glass:)) lakritsglass kommer det garanterat att bli och jordgubbsglass och vaniljglass och olika likörglasser, glass med kakdeg...åh, vad jag ska göra glass:))
ReplyDeleteVilka fina midsommarbilder!! det såg ut som en riktigt fin och god midsommar!!
Kram lisamaja
Hurra, så gott med hemmagjord glass. Tack och kram!
DeleteI'm not a huge licorice fan but my sister would go crazy over this. I will save the recipe for her. She always picked the licorice candy when we were kids.
ReplyDeleteHope she like it :)
DeleteOh, mandelmjölk också! Det måste vara sommarens godaste glass!
ReplyDeleteJa, den är verkligen god!
DeleteDet finns troligen inget bättre! Älskar!!
ReplyDeleteJa, detta är nog ett av det godaste som finns :)
Delete