A quick dessert to make if you have all the ingredients at home. Crispy puff pastry filled with smooth ricotta, tart raspberries and sweet white chocolate. To serve it with vanilla ice cream is like icing on the cake. Delicious! Congratulations to all mothers on Mother's Day today, especially my mom. Thank you for being you, hugs!
Raspberry-Ricotta Turnover
puff pastry sheets
ricotta
powdered sugar
raspberry jam
frozen / fresh raspberries
white chocolate, chopped
pistachios, chopped
Mix ricotta, powdered sugar and raspberry jam. Taste the
mixture, add something if needed. Put a tablespoon of the filling on the pastry
sheets and top with raspberries and white chocolate. Pinch the dough with a
fork. Brush with egg and sprinkle with chopped pistachios. Bake in 200 degree
oven for 20-25 minutes. Serve warm with vanilla ice cream.
Smördegsbakelse med hallon, ricotta och vit choklad
smördegsark
ricotta
florsocker
hallonsylt
frysta/färska hallon
vit choklad, hackad
pistagenötter, hackade
Blanda ricotta, florsocker och hallonsylt. Smaka av. Lägg en matsked av fyllningen på ett
smördegsark och toppa med hallon och vit choklad. Kläm ihop degen med en
gaffel. Pensla med ägg och strö på hackade pistagenötter. Baka i 200 graders
ugn ca 20-25 minuter. Servera dem varma med vaniljglass.
36 Comments
Så finurligt att stoppa allt gott i ett enda paket. Ha en fin söndag. Kram!
ReplyDeleteTack det samma! Kram
DeleteÅh vad gott och smart med ett litet paket med godsaker i!
ReplyDeletetack för tipset :)
Lena från make a head food
Tack Lena! Ha en bra dag!
DeleteDet lät gott!!! Har gjort varianter med annan fyllning tidigare. Men denna skall jag komma ihåg. Ha en fin söndag! // UllanBullan testar i köket
ReplyDeleteJa, det blir så gott! Ha en fin söndag!
Deleteååh det lät ju hur gott som helst. Har hallon och smördeg i frysen. Kanske borde gå ut och komplettera lite.. ha en fin söndag!
ReplyDeleteJa, testa gärna. Så gott :)
DeleteGott, de här ska jag absolut testa någon gång!
ReplyDeleteLätt som en plätt...om man har alla ingredienser hemma:)) Jag får nog se till att skaffa hem lite hallon och Ricotta för det ser ut som en efterrätt som skulle uppskattas av yngsta dotter. Det hade ju varit mums igår kväll... men vi får ta det en annan gång:)) Såg att ni firar Mors Dag idag, vi ligger ju lite senare här i Sverige. Läste att det sägs bero på att vi har det kallare och ju senare, ju mer säkert är det att vi kan plocka blommor ute i naturen.
ReplyDeleteHa en fin söndag och hoppas att Du blir lite ompysslad idag!
kram lisamaja
Ja, exakt! Det var intressant information om när morsdagen firas :) Tack för den. Ha det bra, kram!
DeleteVille bara tillägga att, ALLA efterrätter uppskattas av mig!!;)) men dottern är lite mer sparsmakad.
ReplyDeletekram
Hihi, tack! :)
DeleteMmm...smaskens! Vit choklad och hallon är så underbart gott tillsammans! :)
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
Ja, det är smaskens! Ha det bra, kram!
DeleteMmm,vad det ser gott ut:)
ReplyDeleteTack Jael!
DeleteOJ vad gott =)
ReplyDeleteHallon är ju så gott, tycker faktiskt att det är strået vassare än jordgubbar om vi ska vara helt ärliga. Kanske det kan bero på att man oftast äter så mycket mer jordgubbar och därför tröttnar lite på dom...
ReplyDeletePaket som dessa öppnar vi mer än gärna:)
Kramar
Ja, så är det ju och i detta recept passar nog hallon bättre. Jordgubbarna kan vara lite för vattniga. Tack och kram!
DeleteVilka underbara bilder! Det ser så aptitretande ut ;)
ReplyDeleteTack snälla du!
Deleteoj vad gott det låter! Snygg också. :-)
ReplyDeleteBlev så förrvirrad när du skrev grattis på morsdagen. Trodde jag missat gratta min mor, men i Sverige är det inte mors dag förrän den 26 maj. ;-)
Tack Carina! Ja, faktiskt Sverige firar lite senare.
Deleteyum de ser så läckra ser! Jag älskar ricotta, och det blir säkert min nya favorit dessert :-) tack för en underbar recept och har en bra vecka :-) kram
ReplyDeleteTack så mycket! Ha en fin vecka du också, kram!
DeleteHallon och vitchoklad mums kram Diana
ReplyDeleteJa, visst är det :) Kram
DeleteÅh, kära nån så gott igen!!
ReplyDeleteTack Katarina!
DeleteHerregud såg himmelskt goda ut du! :)
ReplyDeleteTack Linda!
DeleteJag såg dom innan men var tvungen att vänta i någon dag innan jag kommenterade ;) SÅ grymt snygga vännen... vill ha!!
ReplyDeleteTack Amy :)
DeleteHur mycket av varje ska man ha?:)
ReplyDeleteJag gjorde på högt. Gör enligt hur många smördegsark du har och ögonmässigt se hur mycket fyllning som behövs.
Delete