Thursday is pancake day! I wish you all a nice Thursday with or without pancakes. My grandmother taught me to use mineral water in the pancake batter, it makes them crispier. Do you use mineral water in the batter or do you have other tips how to get crispy pancakes?
2 ägg
3 dl mjölk
2 dl mineralvatten med kolsyra (vichy)
2,5-3 dl mjöl
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 msk smält smör
Vispa samman ägg, mjölk och mineralvatten, sikta i mjölet lite taget. Avsluta med det smälta smöret. Låt smeten vila cirka 30-60 minuter. Hetta upp en stekpanna med smör och stek plättarna på båda sidor gyllene bruna. Servera med sylt, bär och vaniljglass.
2 egg
3 dl milk
2 dl mineral water, sparkling
2,5-3 dl flour
3 tbsp sugar
1 tsp vanilla sugar
1 tsp salt
1 tbsp melted butter
Whisk together eggs, milk and mineral water, sift in the flour a little at a time. Finish with the melted butter. Let batter rest about 30-60 minutes. Heat a skillet with butter and fry the pancakes on both sides golden brown. Serve with jam and vanilla ice cream.
20 Comments
Har du prövat göra eget vaniljextrakt med vaniljstänger och rom? Gjorde det nu i våras och har använt det till bl.a. plättar - smaken blir jättebra! Skall blogga om vaniljextraktet inom kort.. :)
ReplyDeleteNej, det har jag inte testat. Låter gott att göra eget, skall kolla in hos dig.
DeleteSå fina plättar:)
ReplyDeleteOh, så gott! Tur att jag har lunch snart! Blev så hungrig av dina smarriga bilder! :)
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kram kram
Hoppas du får en god lunch! Ha det bra, kram!
DeleteJag äter inte plättar eller pannkakor. Inte gärna våfflor heller för den delen. Det är nog nåt fel på mig, haha! Men jag gjorde alltid till barnen när de var små. Men aldrig med kolsyrat vatten. Numera gör de egna pannkakor men då oftast american pancakes med banan i smeten.
ReplyDeleteKram!
Alla kan inte gilla samma saker :) Banan i smeten är också mycket gott. Kram
DeleteAldrig hört talas om faktiskt, men det lät väldigt gott! :)
ReplyDeleteJa, det blir gott!
DeleteHerkullisen näköistä!:) Joskus aina tulee laitettua mukaan jotain kuplivaa taikinaan, varsinkin vohveleihin.:)
ReplyDeleteYummy!
ReplyDeleteJag brukar faktiskt ha vichyvatten i mina våfflor, men faktiskt inte testat i pannkakor. Kan tänka mig att det är väldigt gott.
Ja, det blir riktigt gott!
DeleteSå oerhört sällan vi brassar plättar i vårt kök, knappast en gång om året... Men att ha bubblande vatten n har vi provat och visst blir det frasigare, samma med våffelsmet som blir hur bra som helst.
ReplyDeleteKramar
Jag måste testa att ha det i våffelsmet också. Kram
DeleteJa, jag blev också tipsat om det och mina första crepes suzette gjorde jag med kolsyrat vatten
ReplyDeleteKram Gosia
Roligt att du också fått det tipset! Kram
DeleteDe ser aptitretande ut dina pannkakor och fantastiskt tips med mineralvatten. När jag bakade pannkakor, använde jag en liten droppe öl, det gör också dem frasiga. Jag måste försöka med mineralvatten nästa gång. Ha en stor härlig helg och tack för receptet, kram
ReplyDeleteTack så mycket Mette! Ja, öl gör dem säkert också frasiga, tack för tipset. Ha en fin helg, kram!
DeleteI made these lovely special pancakes yesterday evening, instead of dinner! Petr & I loved them both so much :)
ReplyDeleteOh, I'm glad you both liked them! Thanks!
Delete